Забудьте про сумнівну магазинну тушонку! Якщо хочете приготувати ідеальне м’ясо, яке тане в роті, спробуйте рецепт, де немає нічого зайвого — тільки натуральні інгредієнти, як у дитинстві. Як пише портал “Експерт“, така тушонка здивує вас своїм смаком і ароматом.
Інгредієнти
- Свиняча шия (м’якоть) — 60% банки
- Сало — 30% банки
- Цибуля — 1 ст. л.
- Чорний перець горошком — 5 шт.
- Лавровий лист — 1 шт.
- Сіль — 0,5 ч. л.
Як готувати
- М’ясо та сало наріжте невеликими шматочками.
- Викладайте інгредієнти в банку шарами: спочатку цибулю, потім перець, м’ясо, сало, лавровий лист і сіль. Наповніть банку до самого верху, але без фанатизму, сильно трамбувати не потрібно.
- Додайте трохи води і закрийте кришкою.
- На дно каструлі покладіть рушник, поставте банки, налийте воду і накрийте кришкою.
- Томіть на дуже повільному вогні 10 годин.
- Після вимкнення вогню залиште банки охолоджуватися у воді до ранку.
У результаті ви отримаєте ідеально ніжне м’ясо, яке буквально тане в роті. Ароматний бульйон і смак, який неможливо сплутати ні з чим, — це головні переваги такої домашньої тушонки.
Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».
Читайте ЕКСПЕРТ у Google News
Підписатися
