Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Ринкові ціни на світло: коли можуть підвищити тарифи для населення
    • Українці за кордоном: скільки податків і куди потрібно сплачувати
    • Який чай здатен знімати стрес: дієтологи порадили корисний напій
    • Майнінг криптовалюти: Путін заявив про нові плани щодо Запорізької АЕС
    • Функції ТЦК хочуть розширити: що зміниться для військовозобов’язаних
    • Мандрівниця після 80 круїзів назвала найкращі напрямки для подорожей
    • Не Tesla: експерти розповіли, який електромобіль є найефективнішим у США
    • Терпіння закінчилося: по кому Трамп наказав завдати удару
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Шеф-кухарі розповіли, які страви вони ніколи не замовляють у ресторанах

    Шеф-кухарі розповіли, які страви вони ніколи не замовляють у ресторанах

    Дмитрук АндрійДмитрук Андрій17 Липня 2025, 21:282 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Професійні кухарі щодня готують вишукані страви, але деякі з них ніколи не замовляють певні позиції з меню, коли самі йдуть до ресторану. Вони знають підводні камені ресторанної кухні та на власному досвіді переконались, що не все варте грошей клієнта.

    Американське видання The Takeout зібрало думки відомих шефів, які поділились переліком страв, що викликають у них сумніви. Йдеться не лише про якість продуктів чи спосіб приготування, а й про професійні забобони — мовляв, ці страви або банальні, або потенційно небезпечні, або їх просто готують з вчорашніх залишків.

    Наприклад, шеф Джон Девіс з City Grocery у Міссісіпі радить бути обережним зі «стравою дня»: у деяких ресторанах це просто вчорашній обід, який не продали. Сухум Джанг із Hortus NYC не довіряє фірмовим салатам — їх часто складають із продуктів, що залишилися після готування інших страв. А Рене Джонсон із BlackBerry Soul Catering зазначає, що хороше печиво можна спробувати лише у спеціалізованих пекарнях — решта переважно використовує напівфабрикати.

    Ще один підозрілий пункт меню — страви ф’южн. Пітер Хе з Meili у Брукліні скептично ставиться до спроб поєднувати суші з шаурмою, бо не всі експерименти закінчуються успіхом. Чаз Ліндсей з Pulito Osteria вважає варену рибу ризикованою, адже її легко переварити чи недоварити, і лише спеціалізовані рибні ресторани можуть дати гарантію якості.

    Інші шефи критично ставляться до популярних сніданкових страв, як-от яйця Бенедикт — через голландський соус, що може швидко зіпсуватися. Кліфтон Дікерсон зі Школи Огюста Ескоф’є зазначає, що його просто лякає перспектива отруєння. Він же не замовляє й стейків — їх легко приготувати вдома, а от ціна в ресторані часто не відповідає якості.

    Хорхе Діонісіо з Kansha не замовляє суші, якщо особисто не знайомий із шефом — бо не довіряє обробці риби. Він також уникає надто красивих трендових страв, у яких смак може бути принесений у жертву візуальному ефекту. Аналогічно Люк Шаффер з Escoffier School ігнорує пасту «Альфредо» та курятину — на його думку, це надто прості варіанти для ресторанного меню.

    Окрему недовіру викликають страви з яловичини, особливо якщо це дрібно нарізане м’ясо. За словами кількох кухарів, часто це просто обрізки, які не використали для інших страв.

    Хоча думки кухарів розійшлися, спільним стало одне: більшість із них уникають банальностей, недбалої обробки інгредієнтів і сумнівної свіжості. І хоч цей список не універсальний, він дає змогу поглянути на ресторанне меню очима тих, хто сам щодня стоїть за плитою.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    The Takeout поради ресторан страви шеф-кухарі
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Ринкові ціни на світло: коли можуть підвищити тарифи для населення

    16:14

    Українці за кордоном: скільки податків і куди потрібно сплачувати

    16:06

    Який чай здатен знімати стрес: дієтологи порадили корисний напій

    15:54

    Майнінг криптовалюти: Путін заявив про нові плани щодо Запорізької АЕС

    15:45

    Функції ТЦК хочуть розширити: що зміниться для військовозобов’язаних

    15:37

    Мандрівниця після 80 круїзів назвала найкращі напрямки для подорожей

    15:30

    Не Tesla: експерти розповіли, який електромобіль є найефективнішим у США

    15:21

    Терпіння закінчилося: по кому Трамп наказав завдати удару

    15:12

    Нацбанк випустив нові “спеціальні” 10 грн: який вигляд мають

    15:04

    Мобілізація в Україні: названо перелік осіб, які можуть вручати повістки

    14:55
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.