Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Навіщо собаки обнюхують одне одного під хвостом, коли знайомляться: чому саме там
    • Папа Римський готовий приїхати в Україну: що відомо про нюанси
    • Яке взуття найкраще підходить під широкі джинси: що носити у 2026 році
    • Після війни чотири території України розвиватимуться по-різному — директорка Інституту демографії
    • Чому гуде газовий котел: основні причини та коли варто бити на сполох
    • Юристи сказали, кого можуть виключити з військового обліку
    • Різдвяний стіл у 2025 році: за що доведеться заплатити 1 374 гривні
    • Право на землю — скільки гектарів безплатно надає держава
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Шеф-кухар розкрила секрет “суперхрусткої” запеченої картоплі

    Шеф-кухар розкрила секрет “суперхрусткої” запеченої картоплі

    Романчук МиколаРоманчук Микола06 Квітня 2025, 18:452 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Запечена картопля – ідеальний гарнір на вечерю або навіть смачна самостійна страва. Але для ідеального смаку вона має бути дуже хрусткою зовні, водночас залишаючись пухнастою і легкою всередині. Як пише Express, щоб досягнути такої ідеальної страви, шеф-кухар Моллі Адамс рекомендує додавати один секретний інгредієнт, який, напевно, є у вас на кухні – кукурудзяний крохмаль. Вона розповіла, що придумала цей спосіб, прочитавши етикетку на пакеті замороженої картоплі фрі.

    “Я зрозуміла, що вона покрита сумішшю крохмалу, який допомагає й стати хрусткою. Тому я вирішила спробувати цей метод із запеченою картоплею. І виявилося, що обмазування картоплі кукурудзяним крохмалем – це секрет суперхрусткої смаженої картоплі!”, – поділилася вона.

    Метод Моллі

    Шеф-кухар розповіла, що після відварювання картоплі в каструлі з підсоленою водою їй потрібно дати обсохнути на пару в друшляку, встановленому на кухонному столі, або в морозильній камері, якщо у вас немає часу.

    Коли картопля стає сухою на дотик, її потрібно посипати сіллю, чорним перцем, сушеними травами і спеціями, а також кукурудзяним крохмалем. Моллі радить використовувати приблизно столову ложку на півкілограма картоплі.

    “Я добре перемішую картоплю, щоб переконатися, що все рівномірно вкрите, потім викладаю її на добре змащене олією деко і знову перемішую, щоб картопля повністю покрилася олією. Потім картопля відправляється в розігріту до 220°С духовку на 20-25 хвилин”, – розповідає вона.

    У результаті картопля виходить неймовірно хрусткою зовні, легкою і пухнастою всередині та добре тримає форму.

    Такий результат виходить через те, що кукурудзяний крохмаль допомагає запобігти розвитку глютену і вбирає вологу з картоплі, що надає їй більш хрусткої скоринки. При цьому він містить більшу кількість амілози, ніж борошно або картопляний крохмаль, що робить його ідеальним вибором для приготування хрусткої смаженої картоплі.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    запечена картопля рецепт
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Навіщо собаки обнюхують одне одного під хвостом, коли знайомляться: чому саме там

    18:14

    Папа Римський готовий приїхати в Україну: що відомо про нюанси

    18:04

    Яке взуття найкраще підходить під широкі джинси: що носити у 2026 році

    17:54

    Після війни чотири території України розвиватимуться по-різному — директорка Інституту демографії

    17:45

    Чому гуде газовий котел: основні причини та коли варто бити на сполох

    17:34

    Юристи сказали, кого можуть виключити з військового обліку

    17:25

    Різдвяний стіл у 2025 році: за що доведеться заплатити 1 374 гривні

    17:04

    Право на землю — скільки гектарів безплатно надає держава

    16:55

    Уникнути підвищення не вдасться: що буде з тарифами на світло

    16:46

    Вчені визначили дату першого поцілунку: він не був людським

    16:35
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.