Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Терміново перевірте “Дію”: українці почали отримувати сповіщення про скасування прописки
    • У Європі хочуть залишити українських біженців без житла
    • Розмитнення авто по-новому: що зміниться для водіїв у 2026 році
    • Як підвищити лібідо: поради для жінок і чоловіків
    • Розміщення ядерних боєголовок у Карпатах: чому Європі з Росією потрібно переходити до плану Б
    • В який час доби потрібно їсти ківі для поліпшення травлення та імунітету
    • НАБУ проводить обшуки у проросійської нардепки: розкрито шокуючі деталі
    • Готуйтесь до змін: як перерахують пенсії та соцвиплати у 2026 році
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Сезон полуниці — час для найсмачніших вареників: відмінно до сніданку, обіду та вечері

    Сезон полуниці — час для найсмачніших вареників: відмінно до сніданку, обіду та вечері

    Ольга СтепановаОльга Степанова30 Травня 2024, 16:092 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Сезон полуниці – саме час для різних страв із цією ягодою. Пропонуємо приготувати улюблені з дитинства вареники з полуницею.

    Цю українську страву люблять абсолютно всі. Ніжне тісто, соковита начинка — вареничками захочеться ласувати знову і знову. Їх можна подавати як основну страву або десерт на сніданок, обід або вечерю, обов’язково приправивши сметаною і рідким медом. Рецепт Shuba просто складається з невеликої кількості інгредієнтів. Еластичне тісто з борошна, яйця, води та солі легко робиться, а начинка із полуниці та цукру – ще легше.

    Як приготувати вареники з полуницею

    Інгредієнти на 5 порцій

    Для тіста:

    • борошно пшеничне — 400 г;
    • яйця курячі — 1 шт.;
    • вода — 125 г;
    • сіль — до свого смаку;
    • мед — 1 ст. л.

    Для начинки:

    • полуниця – 200 г;
    • цукор — 40 г.

    Спосіб приготування:

    1. Для приготування тіста борошно, що просіює, змішуємо з яйцем, сіллю і теплою водою. Замішуємо еластичне тісто і залишаємо відпочити на 10-15 хвилин.
    2. Тим часом миємо полуницю, сушимо її та видаляємо плодоніжки. Нарізаємо ягоду невеликими шматочками, посипаємо цукром і обережно перемішуємо.
    3. Через вказаний час тісто ділимо на дві частини. З кожної скочуємо ковбаску, нарізаємо шматочками та розкочуємо їх у кружечки.
    4. У середину кожного кружечка викладаємо начинку, з’єднуємо краї та защипаємо їх.
    5. Відправляємо заготовки в киплячу воду і варимо протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    вареники полуниця рецепт
    Останні новини
    Сьогодні

    Терміново перевірте “Дію”: українці почали отримувати сповіщення про скасування прописки

    11:04

    У Європі хочуть залишити українських біженців без житла

    10:53

    Розмитнення авто по-новому: що зміниться для водіїв у 2026 році

    10:50

    Як підвищити лібідо: поради для жінок і чоловіків

    10:40

    Розміщення ядерних боєголовок у Карпатах: чому Європі з Росією потрібно переходити до плану Б

    10:36

    В який час доби потрібно їсти ківі для поліпшення травлення та імунітету

    10:32

    НАБУ проводить обшуки у проросійської нардепки: розкрито шокуючі деталі

    10:27

    Готуйтесь до змін: як перерахують пенсії та соцвиплати у 2026 році

    10:26

    Гривня зміцнилася: долар дешевшає напередодні вихідних

    10:13

    Лайфхаки прання: як прати правильно і економно

    10:00
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.