Холодна та вітряна погода та довгі темні вечори викликають гостре бажання закутатись у теплий плед, дивитися улюблений фільм та зігрівати руки об чашку з гарячим глінтвейном.
Магазинні варіанти напою часто програють за смаком домашньому глінтвейну, тим більше, що його приготування не забере багато вашого часу та зусиль.
Пропонуємо вам скуштувати рецепт згоряючого глінтвейну на білому вині, яким поділилася фудблогерка Оксана Черпак на своїй сторінці в Instagram.
Інгредієнти:
- біле сухе вино – 0,75 л
- мед – 2 ст. л.
- зерна гвоздики – 10 зерен
- кориця – 2 палички
- запашний перець горошок – 5 шт
- перець чорний горошок – 10 шт
- апельсин – 1 шт
Спосіб приготування:
Для початку потрібно змішати в каструлі всі приправи та мед.
Апельсин порізати навпіл, з однієї половини вичавити сік у каструлю, іншу половину порізати в шматки.
Залити все вином, поставити на вогонь і варити 5-6 хвилин на слабкому вогні постійно помішуючи.
Потім вимкнути вогонь і дати наполягати напій ще 5 хвилин під кришкою. Процідити.
Келихи прикрасити сухофруктами, налити глінтвейн та насолоджуватися.
Приємного апетиту!
Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

