На вулиці стає все тепліше. І вже можна виїжджати на пікнік та готувати смачний шашлик.
Шашлик — ідеальна страва для вихідного дня в теплу пору року. І вже настав квітень, починають розпускатись абрикосів цвіт. І настав той час, коли треба оновити список рецептів смачного шашлику.
Приготований за цим рецептом, він точно стане вашою фірмовою стравою.
Смачний шашлик із свинини
Інгредієнти:
- свинина — 1 кг;
- цибуля — 300 г;
- кефір — 400 мл;
- вода сильногазована — 100 мл;
- сіль, перець, спеції — до смаку.
Перший секрет, від якого залежить успіх вашого шашлику, це м’ясо. Вибирайте ошийок – це в міру жирне, м’яке м’ясо.
Помийте м’ясо для шашлику і поріжте на шматки. Ідеальний розмір шматочка: щоб уміщався у кулак. Менші — швидко згорять, а занадто великі — не просмажаться в середині.
Другий секрет — не шкодуйте цибулі. Цибулю очистите і дрібно поріжте. Можна скористатися блендером та приготувати цибулеве пюре. Для м’яса важливий саме сік цибулі, а не цибулині кільця.
Перемішайте м’ясо з цибулевим пюре. Посоліть і поперчіть, додайте інші спеції за бажанням.
І третій секрет – це кефір та газована вода. Залийте м’ясо кефіром та мінеральною водою. Помістіть у ємність з кришкою або затягніть зверху харчовою плівкою.
М’ясо має трохи постояти в маринаді — від години і більше. За цей час розпаліть вогонь на грилі.
Нанизуйте шматки м’яса на шампури і смажте на жару до утворення першої скоринки. Обертайте шампури частіше. Щоб м’ясо рівномірно пропеклось.
Подавайте шашлик із лавашем, свіжими овочами та зеленню. Овочі також можна запекти на грилі.
Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

