Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Як ідеально приготувати курячу грудку: шеф-кухар розкрив хитрий прийом
    • Зеленський ухвалив важливе рішення щодо Єрмака: екскерівник ОП позбувся двох посад
    • Коли ЗСУ можуть вийти з Мирнограда: назвали важливу умову
    • Країни ЄС і G7 готують масштабний удар по експорту російської нафти
    • Розвага може мати наслідки: українців почали штрафувати за відео у TikTok
    • Саркофаг на ЧАЕС не виконує частину функцій після удару РФ: МАГАТЕ заявило про небезпеку
    • Жеребкування на Чемпіонат світу з футболу: Україна дізналась потенційних суперників
    • Путін ризикує серйозно зіпсувати відносини із Трампом: на Заході вказали на важливий нюанс
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Професійні шеф-кухарі розкрили секретний рецепт приготування бургерів

    Професійні шеф-кухарі розкрили секретний рецепт приготування бургерів

    Ольга СтепановаОльга Степанова16 Березня 2024, 12:178 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Від щедрого жиру до приправ — як експерти готують ідеальні бургери в домашніх умовах.

    Гамбургер — одна з тих суто американських страв, що відрізняються дешевизною, швидкістю та простотою приготування. Але чарівність бургера полягає в тому, що його дуже легко зробити власноруч.

    Ми запитали трьох професійних шеф-кухарів, як вони готують бургер вдома.

    Знайомство з експертами

    Шеф-кухар Рафік Салім, який працював у ресторанах з підліткового віку, навчався в Американському кулінарному інституті та працював з кількома переможцями конкурсу StarChefs rising stars, перш ніж сам отримав нагороду StarChefs rising star game changer. Його гриль-бар і ресторан Rolo’s, що працює на дровах, є популярним закладом у Квінсі, штат Нью-Йорк.

    Уродженець Майамі ресторатор Денні Серфер керує двома ресторанами, Blue Collar та Mignonette. Він має теплі спогади про свої перші бургери у місцевому боулінгу зі своїм батьком, який помер, коли пан Серфер був ще молодим.

    Після завершення кар’єри у НФЛ Едді Джексон повернувся до своєї першої пристрасті — їжі. Його бабусі були шеф-кухарями, а з маминої сторони сім’я мала невеличку бургерну в місті Амерікус, штат Джорджія. Він заснував фуд-трак Eddie’s Burgers і пивну Rose Hill Beer Garden в Сайпресі, штат Техас, і є ведучим або суддею на трьох шоу Food Network, в тому числі «Outchef’d».

    Почніть з правильного співвідношення

    «Візьміть хороший м’ясний фарш; не потрібно бути снобом у цьому питанні», — каже пан Серфер. Він не використовує вагю, кобе чи щось подібне. «Це просто марнотратство. Це буде занадто жирно. І навіщо його подрібнювати, а не їсти як стейк?»

    «Існує причина, чому мелена яловичина завжди була основним інгредієнтом для бургерів». Мелена яловичина — це, як правило, суміш 80-20: 80% пісного м’яса, 20% жиру. «Я не думаю, що вам варто робити більш пісне м’ясо, ніж це.» Суміш 90-10 не буде так добре триматися разом, і їй бракуватиме смаку, який надає жир.

    У своєму фургоні для бургерів пан Джексон використовує суміш 70-30. «Трохи більше жиру, і бургер виходить більш насиченим», — каже він.

    Пан Салім часто готує їжу для своїх дітей і використовує м’ясний фарш з магазину. «Якщо у мене є час, я використовую насадку для м’ясорубки до свого міксера KitchenAid. Купую якісну яловичину, ошийок або грудинку. І тоді мені буде набагато зручніше готувати бургери середнього прожарення».

    Формуємо котлети

    Щоб зробити котлети, все, що вам потрібно, — це подрібнений фарш, нещільно сформований. «Ви повинні отримати текстуру гарного шоколадного пирога», — каже пан Серфер. Він рекомендує котлету вагою 170 грамів, приблизно однакову з булочкою за товщиною і на ¼ дюйма ширшу, ніж окружність булочки.

    «Співвідношення м’яса до булочки має значення», — каже пан Джексон. «Мені не подобаються бургери, в яких, коли ти їх з’їдаєш, залишається трохи булочки».

    Пан Салім також невдоволений, коли булочка більша за бургер у діаметрі, і попереджає, що коли м’ясо готується, «котлета випинається вгору і зменшується в діаметрі». Тому потрібно починати з трохи більшого розміру, ніж булочка.

    Готуйте правильно

    Усі три шеф-кухарі погоджуються, що обсмажування є ключовим моментом.

    «Найкращий спосіб приготувати бургер — гарячий, а в домашніх умовах краще за все підійде чавун із високим рівнем нагрівання», — каже пан Джексон. «На чому б ви не готували, переконайтеся, що поверхня дуже, дуже гаряча».

    Містер Джексон полюбляє смачні бургери. Він формує з м’яса кульки, а потім викладає їх на пательню. «Розчавити, а потім приправити», — каже він, — «приправити іншу сторону, коли перевертаєш». Він використовує лише сіль і багато чорного перцю.

    Оскільки смеш-бургер тонший, час приготування буде коротшим, всього на хвилину-дві; пересмажування призведе до його пересихання. Не варто готувати на пару, достатньо лише гарненько підсмажити. «Як стейк — гарна скоринка вбере в себе всі соки», — каже пан Джексон.

    Пан Серфер обирає товстіші котлети та смажить їх по три хвилини з кожного боку до середнього ступеня прожарювання. Потім він дає їм охолонути ще три хвилини, що допомагає вирівняти температуру і випустити соки. «Витримка» — гарна рекомендація при приготуванні котлет», — каже він.

    У пана Саліма є додаткова сковорідка, на якій йому зручніше готувати чотири котлети одночасно. У будь-якому випадку, уникайте сковорідки-гриль: «Вони створюють шалену кількість диму», — каже він.

    Дехто може вважати слово «чізбургер» зайвим. Хто відмовляється від сиру в бургері? Меню ресторанів може запропонувати безліч варіантів, від чеддеру до блакитного, але жоден з наших трьох експертів не вагався: Американський — це те, що треба.

    Обирай булочки

    Пан Салім віддає перевагу знаменитим картопляним булочкам Martin’s Famous Potato Rolls. «Вони дуже вологі, а коли їх розігріти, то мають потрібну кількість цукру», — каже він.

    «Картопля або бріош — це єдині два варіанти», — каже пан Джексон, який використовує картопляні булочки у своєму фуд-траку. Він підсмажує як зовнішню, так і внутрішню сторони кожної половинки булочки. «Якщо у вас є правильне м’ясо і правильна начинка, бургер може стати занадто соковитим, тому ви повинні переконатися, що підсмажили булочки так, щоб вони витримали це».

    У своєму ресторані пан Серфер використовує португальські кекси. Верхня і нижня частини кексу ідентичні. «Він має солодкість бріоші, зовнішній вигляд англійського кексу, а всередині схожий на білий хліб». Але такі важко знайти, тому вдома він обходиться кайзерівською булочкою з маком, яку купує в магазині.

    Хоча він не любить підсмажені булочки, однак радить одну важливу хитрість: Додайте майонез на нижню половину. «Краплі від бургера просочуються в майонез і створюють унікальний соус, який запобігає розмоканню нижньої частини булочки», — каже він.

    Не забувайте про начинку

    «Я люблю все, що є в бургері — кетчуп, майонез, трохи гірчиці, цибуля, помідори», — каже пан Джексон. Він також є «прихильником» маринованих огірків. Його «зміна правил» — гострий кетчуп, традиційна приправа, до якої він додає ямайські трави.

    Пан Салім використовує «вигадливий соус», натхненний сценою з фільму «Зведені брати», коли мати готує герою Вілла Феррелла свій «вигадливий соус» — кетчуп і майонез, змішані разом. Він також любить маринований кріп, подрібнений і доданий у соус з соком маринованих огірків і чорним меленим перцем.

    РЕЦЕПТ: Карибські гамбургери Едді Джексона

    Шеф-кухар Едді Джексон зазвичай готує прості бургери, приправлені сіллю і великою кількістю чорного перцю, але він поділився рецептом на випадок, якщо вам захочеться більше гостроти.

    Робиться 8 порцій

    • 450 грамів меленої яловичини.
    • 2 чайні ложки солі.
    • 1 ½ чайної ложки меленого запашного перцю.
    • 1 ½ чайної ложки кайенского перцю.
    • 1 ½ чайної ложки часникового порошку.
    • 1 ½ чайної ложки цибулевого порошку.
    • 1 ½ чайної ложки сушеного орегано.
    • 1 ½ чайної ложки пластівців червоного перцю.
    • 1 ½ чайної ложки світло-коричневого цукру.
    • 1 ½ чайної ложки сушеного чебрецю.
    • 1 чайна ложка свіжомеленого чорного перцю.
    • Антипригарний спрей для сковороди.
    • 8 стандартних скибочок м’якого чеддеру.
    • 8 булочок-слайдерів для бріоші.
    • 3 столові ложки несолоного вершкового масла, розтопленого.
    • Кетчуп «Джерк» (рецепт далі).
    • 8 цибулевих кілець червоного елю (рецепт далі).

    Розігрійте сковороду-гриль на середньому вогні.

    У великій мисці з’єднайте м’ясо, сіль, духмяний перець, кайенский перець, часниковий порошок, цибулевий порошок, орегано, пластівці перцю, коричневий цукор, чебрець і чорний перець і обережно перемішайте до однорідної маси.

    Сформуйте з м’яса вісім котлет, потім великим пальцем притисніть центр кожної з них, щоб зробити заглиблення. Покрийте сковороду-гриль кулінарним спреєм.

    Смажте котлети на грилі відступом догори, поки внутрішня температура не досягне 100°C, по 2-3 хвилини з кожного боку, кладучи скибочку сиру на кожну котлету, коли ви перевертаєте її. Накрийте котлети на сковороді-гриль металевою мискою, щоб сир розплавився. (Сир розплавиться по краях котлет.) Перекладіть котлети на тарілку і нещільно накрийте фольгою, щоб вони охололи.

    Тим часом змастіть булочки розтопленим вершковим маслом і смажте на грилі до легкого підсмажування, приблизно по 2 хвилини з кожного боку.

    Зберіть слайдери, поклавши столову ложку кетчупу на верх і низ булочки, а потім накрийте нижню частину булочки котлетою. Зверху на кожну булочку покладіть по кільцю цибулі. Закрийте слайдери та негайно подавайте до столу.

    Швидкий кетчуп

    Виходить 1 склянка

    • 1 склянка кетчупу.
    • Сік 1 лайма.
    • 1 чайна ложка меленого запашного перцю.
    • 1 чайна ложка кайенского перцю.
    • 1 чайна ложка часникового порошку.
    • 1 чайна ложка цибулевого порошку.
    • 1 чайна ложка сушеного орегано.
    • 1 чайна ложка пластівців червоного перцю.
    • 1 чайна ложка коричневого цукру.
    • 1 чайна ложка сушеного чебрецю.
    • ½ чайної ложки солі.

    Змішайте всі інгредієнти в середній мисці та перемішайте до отримання однорідної маси. Використовуйте негайно або зберігайте в герметичному контейнері в холодильнику до 4 днів.

    Цибулеві кільця з червоним елем

    Виходить 8 штук.

    • Близько 4 склянок ріпакової олії.
    • 2 великі цибулини.
    • 1 склянка універсального борошна.
    • 1 ½ чайної ложки солі.
    • ½ чайної ложки часникового порошку.
    • ½ чайної ложки свіжомеленого чорного перцю.
    • 1 склянка червоного елю.
    • Морська сіль.

    Розігрійте до 175°C олію у голландській духовці.

    Тим часом почистіть цибулю і наріжте кільцями.

    У великій мисці змішайте борошно, сіль, часниковий порошок і чорний перець. Додайте ель і збивайте, доки інгредієнти не змішаються. Тісто має бути густим, але трохи пухким.

    Поставте решітку на деко. По черзі занурюйте кільця цибулі в кляр. Злийте надлишки кляру назад у миску, а потім повільно опустіть цибулю в гарячу олію. Смажте, перевертаючи цибулю кожні 30 секунд, до золотистої скоринки, 2-3 хвилини. Перекладіть цибулю на решітку і злегка приправте морською сіллю.

    Рецепт люб’язно наданий Едді Джексоном.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    бургер рецепт шеф-кухар
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Опалення без дров: спосіб, про який знали одиниці — тепер знаєте й ви

    10:57

    Як ідеально приготувати курячу грудку: шеф-кухар розкрив хитрий прийом

    10:52

    Зеленський ухвалив важливе рішення щодо Єрмака: екскерівник ОП позбувся двох посад

    10:50

    Коли ЗСУ можуть вийти з Мирнограда: назвали важливу умову

    10:47

    Країни ЄС і G7 готують масштабний удар по експорту російської нафти

    10:09

    Розвага може мати наслідки: українців почали штрафувати за відео у TikTok

    09:47

    Саркофаг на ЧАЕС не виконує частину функцій після удару РФ: МАГАТЕ заявило про небезпеку

    09:44

    Жеребкування на Чемпіонат світу з футболу: Україна дізналась потенційних суперників

    09:39

    Путін ризикує серйозно зіпсувати відносини із Трампом: на Заході вказали на важливий нюанс

    09:36

    На Заході розкрили секрет успіху ворога: як диверсанти РФ роз’їдають оборону Покровська

    09:30
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.