Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • День святого Миколая: заборони та прикмети, які варто знати
    • Штрафи ТЦК: юристи попередили про обов’язкову процедуру після сплати
    • Пришвидши Wi‑Fi за 5 хвилин: прості лайфхаки, про які мовчать провайдери
    • Зима наступає: синоптики попередили про різке зниження температури
    • Не вірите міфам про жінок-водіїв? Ось реальні цифри
    • Модний шок сезону: головний тренд зими повертається після 20 років забуття
    • Медики розкрили, в якій позі спати найкорисніше — а яку варто забути назавжди
    • Комунальники “мухлюють” з платіжками: як не платити зайвого
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Пісні чебуреки з грибами – чудовий перекус для тих, хто не їсть м’ясо

    Пісні чебуреки з грибами – чудовий перекус для тих, хто не їсть м’ясо

    Ольга СтепановаОльга Степанова24 Березня 2024, 06:442 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    У цих чебуреках немає м’яса, але ти навіть не звернеш на це уваги, коли спробуєш їх. Вони дуже смачні!

    Чебуреки – це традиційна страва кримськотатарської кухні. Зазвичай їх готують із пісного тонкого тіста з начинкою з м’ясного фаршу, цибулі та зелені, а потім обсмажують в олії до золотистої скоринки. Але з нагоди Великого посту Люкс пропонує версію з грибами.

    Рецепт пісних чебуреків

    Інгредієнти:
    Тісто:
    – 500 г борошна
    – 250 мл окропу
    – сіль
    2 ст. л. рослинної олії

    Начинка:
    – 1 цибулина
    – 1 морквина
    – 500 г печериць
    – сіль
    – перець

    Для смаження:
    – 500 мл рослинної олії

    Приготування:

    1. До борошна додай 1 ч. л. солі, олію та окріп. Спочатку перемішай ложкою, потім обережно виміси тісто руками. Загорни його в плівку і залиш на 15 хвилин.
    2. Приготуй начинку. Цибулю наріж кубиками, моркву натри на тертці й обсмаж на 2 ст. л. олії до золотистості. Гриби дрібно поріж, додай до овочів, посоли, поперчи і тушкуй, поки не випарується волога.
    3. Тісто вимішай і розділи на 15 шматочків. Кожен шматочок розкачай у круглий пласт розміром із блюдечко. Виклади на нього 1 ст. л. начинки, сформуй чебурек і щільно защипай краї.
    4. У сковороду налий олію, добре нагрій її і виклади два чебуреки. Смаж на середньому вогні до золотистої скоринки, потім переверни і смаж з іншого боку також до золотистості. Посмаж усі чебуреки, за необхідності підливаючи олію. Готово!

    До цих чебуреків гарним доповненням буде легкий суп із гречкою, який також підходить для посту.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    їжа перекус рецепт страви чебуреки
    Останні новини
    Сьогодні

    День святого Миколая: заборони та прикмети, які варто знати

    09:46

    Штрафи ТЦК: юристи попередили про обов’язкову процедуру після сплати

    09:40

    Пришвидши Wi‑Fi за 5 хвилин: прості лайфхаки, про які мовчать провайдери

    09:39

    Зима наступає: синоптики попередили про різке зниження температури

    09:25

    Не вірите міфам про жінок-водіїв? Ось реальні цифри

    09:13

    Модний шок сезону: головний тренд зими повертається після 20 років забуття

    09:00

    Медики розкрили, в якій позі спати найкорисніше — а яку варто забути назавжди

    08:48

    Комунальники “мухлюють” з платіжками: як не платити зайвого

    08:43

    Кремль запускає нову провокацію: поляків хочуть стравити з українцями

    08:38

    Найдивніші звички диктаторів: від любові до магії вуду до одержимості знаменитостями

    08:33
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.