Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Правила бронювання змінено: хто тепер не підлягає мобілізації
    • Москва піднімає ставки: The Hill розкриває нову стратегію Путіна у війні
    • Жах на Київщині: мати живцем спалила власного сина — подробиці справи
    • Телефон сідає за день? Лайфхаки для батареї, які працюють на 100%
    • 7 легких рецептів для швидкого схуднення без голоду
    • Рік Коня принесе удачу саме цим трьом знакам Зодіаку
    • Українці можуть втратити дах над головою: нові плани Європи
    • Мобілізованим доведеться розкошелитися: чим забезпечить держава, а що треба купувати
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Паска без глютену: смачні рецепти для святкового столу

    Паска без глютену: смачні рецепти для святкового столу

    Лисенко КатеринаЛисенко Катерина11 Квітня 2025, 13:033 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Паска без глютену — це чудовий варіант для тих, хто дотримується безглютенової дієти або має алергію на глютен, але не хоче відмовлятися від традиційних святкових страв. Якщо ви шукаєте смачні та прості рецепти без глютену, то ось кілька варіантів, які допоможуть вам приготувати паску, що підходить для кожного, у статті від NNews.

    1. Безглютенова паска з рисового борошна

    Інгредієнти:

    • 500 г рисового борошна або готової безглютенової суміші
    • 5 яєць
    • 100 мл рослинного молока (будь-якого)
    • 200 г кокосової олії
    • 1 ст. ложка меду
    • 150 г родзинок
    • 1 ч. ложка соди
    • 1 ч. ложка лимонного соку
    • ванілін на кінчику ножа
    • сіль на кінчику ножа

    Приготування:

    1. Просійте борошно, змішайте з ваніліном і сіллю.
    2. Розігрійте кокосову олію на водяній бані до рідкого стану.
    3. У мисці збийте кокосову олію, яйця та мед до утворення піни.
    4. Додайте тепле молоко, борошняну суміш та соду, погашену лимонним соком. Збийте до однорідності.
    5. Промийте родзинки окропом і обсушіть.
    6. Додайте родзинки в тісто, перемішайте.
    7. Розподіліть тісто по формах, заповнюючи їх на 3/4 обсягу.
    8. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці до готовності (приблизно 35-40 хвилин).
    9. Остудіть паски на решітці.

    2. Веганська безглютенова паска

    Інгредієнти:

    • 200 г безглютенової борошняної суміші
    • 100 г кокосового молока
    • 50 г рослинного масла
    • 100 г цукру
    • 1 ч. ложка розпушувача
    • 1 ч. ложка ванільного цукру
    • 1 ч. ложка лимонного соку
    • 1 ч. ложка яблучного оцту
    • 100 г родзинок
    • 50 г горіхів (волоських або мигдалю)

    Приготування:

    1. Змішайте сухі інгредієнти: борошно, цукор, розпушувач, ванільний цукор.
    2. Додайте кокосове молоко, рослинне масло, лимонний сік та яблучний оцет. Замісіть тісто.
    3. Вмішайте родзинки та подрібнені горіхи.
    4. Розподіліть тісто по змащених формах, заповнюючи їх на 3/4.
    5. Випікайте при 180°C близько 25-30 хвилин.
    6. Остудіть перед подачею.
    Паска без глютену: смачні рецепти для святкового столу

    3. Апельсинова паска без глютену

    Інгредієнти:

    • 10 г пресованих дріжджів
    • 120 мл води
    • 1 ч. ложка цукру
    • 2 ч. ложки ксантану
    • 3 яйця
    • 100 мл кокосових вершків
    • 150 мл теплої води
    • 130 г борошна тапіоки
    • 250 г рисового борошна
    • 100 г цукру
    • 100 мл кокосової олії
    • 1 ч. ложка солі
    • 1 ч. ложка меленого мускатного горіха
    • 6 ст. ложок цедри апельсина
    • 2 ч. ложки розпушувача
    • 100 г в’яленої журавлини
    • 100 г сушеного ананаса

    Приготування:

    1. Приготуйте опару: розчиніть дріжджі з цукром у теплій воді, залиште на 30 хвилин.
    2. Змішайте яйця, ксантан, кокосові вершки та 150 г води, залиште на 15 хвилин.
    3. Додайте до суміші рисове борошно, борошно тапіоки, цукор, сіль, мускатний горіх і розпушувач. Замісіть тісто.
    4. Вмішайте цедру апельсина, журавлину та ананас.
    5. Перелийте тісто у форми, заповнюючи їх на 3/4 обсягу.
    6. Випікайте при 180°C близько 35-40 хвилин.
    7. Остудіть паску та подавайте.

    Поради:

    • Для додаткового аромату можна додавати спеції (кориці, мускатний горіх, імбир).
    • Для ще більшого ефекту можете прикрасити паску глазур’ю з кокосової олії або зробити фруктовий топінг.
    • Пам’ятайте, що час випікання може варіюватися залежно від розміру форм і потужності вашої духовки.

    Ці рецепти дозволяють насолоджуватися святковою паскою без глютену, зберігаючи її смачним та ароматним частуванням для всіх членів родини, навіть тих, хто має харчові обмеження. Насолоджуйтесь святом без компромісів!

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    паска
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Правила бронювання змінено: хто тепер не підлягає мобілізації

    12:49

    Москва піднімає ставки: The Hill розкриває нову стратегію Путіна у війні

    12:36

    Жах на Київщині: мати живцем спалила власного сина — подробиці справи

    12:24

    Телефон сідає за день? Лайфхаки для батареї, які працюють на 100%

    12:13

    7 легких рецептів для швидкого схуднення без голоду

    12:00

    Рік Коня принесе удачу саме цим трьом знакам Зодіаку

    11:49

    Українці можуть втратити дах над головою: нові плани Європи

    11:36

    Мобілізованим доведеться розкошелитися: чим забезпечить держава, а що треба купувати

    11:30

    Штраф 3400 гривень прямо на вулиці: кого жорстко покарають за носіння одягу ЗСУ

    11:27

    Миколаїв і Одеса як “картка для торгу”: аналітики ISW про плани РФ

    11:24
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.