Цей варіант заготівлі огірків на зиму підійде тим, хто любить яскраві смаки. Поєднання моркви, часнику та спецій робить овочі особливо ароматними та пікантними.
Рецептом поділилася фудблогерка mashashemet в Instagram.
Інгредієнти:
– огірки – 2 кг
– морква – 500 г
– часник – 1 маленька головка
– цукор – 100 г
– сіль – 40 г
– оцет 9% – 100 мл
– олія – 100 мл
– коріандр мелений – 1 ч. л.
– червоний перець – 0,5 ч. л.
– чорний перець – 0,5 ч. л.
Приготування:
- Натерти моркву на спеціальній тертці для корейської моркви.
- Огірки розрізати спочатку навпіл уздовж, а потім ще раз навпіл — з кожного огірка має вийти 4 довгі частини.
- Змішати овочі з сіллю, цукром, оцтом, олією, спеціями та подрібненим часником.
- Залишити на 4 години, періодично перемішуючи, щоб овочі пустили сік і рівномірно промаринувалися.
- Щільно викласти огірки з морквою у стерилізовані банки, заливши рідиною, що утворилась.
- Простерилізувати банки 10 хвилин.
- Закрутити, перевернути догори дном і укутати до повного охолодження.
Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».
Читайте ЕКСПЕРТ у Google News
Підписатися
