Свіжі овочі не завжди можуть залишатися свіжими і смачними довгий час. Тому часто їх зберігають у холодильнику, але це може тільки погіршити ситуацію, оскільки деякі овочі та фрукти взагалі не можна зберігати в холодильнику.

Розповідаємо, які фрукти й овочі не можна зберігати в холодильнику, щоб вони не псувалися.

Банани
Вони стають м’якими і чорніють.
Помідори
Втрачають смак і текстуру, стають “борошнистими”.
Цибуля та часник
Підвищена вологість холодильника призводить до псування, а також до появи пагонів у цибулі.
Картопля
Перетворюється на солодкий крохмаль.

Авокадо, манго, персики, сливи краще дозрівають за кімнатної температури.
Цитрусові втрачають смак і можуть виділяти шкідливі речовини, а також поглинати запахи.
Зелень
Базилік, петрушка, кріп швидко в’яне і псується.
Гарбуз
Втрачає смак і стає м’яким.

Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

