Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • “Корона з голови не впала б”: ще одна країна вимагає публічної подяки від Зеленського
    • В Україні хочуть посилити правила виїзду чоловіків за кордон: кого не випустять
    • Як приготувати яйця-пашот без плити за 45 секунд: вийдуть ідеальними
    • США вже почали відкрито підігравати Кремлю: з чим тиснуть на Європу
    • ТЦК не потягнуть до суду: справи закриють без розгляду
    • Цей кросовер відірвуть з руками: названо найпопулярніший “‎свіжопригнаний”‎ легковик
    • Таємниці Сфінкса: навіщо насправді створили велетенську статую в Гізі
    • Вже сьогодні: у Раді анонсували гучне рішення Зеленського
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Ніколи не готуйте так рибу: найпоширеніші помилки. які псують продукт

    Ніколи не готуйте так рибу: найпоширеніші помилки. які псують продукт

    Коломієць НадіяКоломієць Надія12 Жовтня 2024, 01:392 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Риба обов’язково повинна бути в раціоні кожної людини, тому що вона дуже поживна. І готувати такий продукт можна абсолютно різними способами. Але який би ви не обрали, потрібно уникати декількох помилок, які дуже впливають на смак і текстуру.

    Розповідаємо, на що потрібно звернути увагу під час приготування риби. Якщо ви виправите наступні помилки, зможете отримати вдалу страву.

    В першу чергу звертайте увагу на якість риби

    Риба повинна мати нейтральний, свіжий запах (нагадувати океан). Очі тушки повинні бути ясні (не мутні) та пружне м’ясо.

    Не готуйте рибу, коли вона волога

    Щоб риба була хрусткою зовні, її поверхня повинна бути сухою. Перед приготуванням просушіть її паперовим рушником і залиште на 30 хвилин, щоб випарувалася зайва волога. Це забезпечить кращу текстуру та просочення спецій.

    Не додавайте дуже рано спеції

    Сіль витягує вологу з риби. Тому не варто додавати спецію дуже рано. Найкраще це зробити тоді, коли риба буде вже майже готова. Це дозволить зберегти соковитість та насичений смак.

    Не робіть дуже низьку температуру

    Якщо ви смажите рибу на сковороді або грилі, спочатку дуже добре розігрійте поверхню. Спочатку нагрійте порожню сковорідку. Лише після цього наливайте олію і її також добре прогрійте. Таким чином риба не буде прилипати.

    Не готуйте рибу шкіркою вгору

    Розпочинайте приготування риби шкірою вниз. Шкіра захищає ніжне м’ясо і стає хрусткою. Якщо ви не любите шкірку, просто видаліть її після приготування.

    Не перевертайте рибу часто

    Рибу потрібно перевертати лише один раз. Часте перевертання може пошкодити текстуру та зробити продукт жорстким. Якщо сковорідка достатньо гаряча, риба легко відстане від поверхні, коли вона буде готова до перевертання.

    Не перетримуйте рибу на вогні

    Найпоширеніша помилка – це перетримання риби. Після цього вона стає сухою і жорсткою. Загальне правило: готуйте 10 хвилин на кожен сантиметр товщини, перевертаючи на половині часу. Риба повинна бути твердою по краях, але трохи прозорою всередині.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    помилки поради продукт рыба
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    “Корона з голови не впала б”: ще одна країна вимагає публічної подяки від Зеленського

    14:26

    В Україні хочуть посилити правила виїзду чоловіків за кордон: кого не випустять

    14:21

    Як приготувати яйця-пашот без плити за 45 секунд: вийдуть ідеальними

    14:18

    США вже почали відкрито підігравати Кремлю: з чим тиснуть на Європу

    14:15

    ТЦК не потягнуть до суду: справи закриють без розгляду

    14:12

    Цей кросовер відірвуть з руками: названо найпопулярніший “‎свіжопригнаний”‎ легковик

    14:11

    Таємниці Сфінкса: навіщо насправді створили велетенську статую в Гізі

    14:09

    Вже сьогодні: у Раді анонсували гучне рішення Зеленського

    14:05

    Користувачів Android просять терміново оновити свої пристрої: що сталося

    13:30

    Вчені б’ють на сполох: сонячний суперспалах підняв радіацію до рекорду за 20 років

    13:27
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.