Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • “Корона з голови не впала б”: ще одна країна вимагає публічної подяки від Зеленського
    • В Україні хочуть посилити правила виїзду чоловіків за кордон: кого не випустять
    • Як приготувати яйця-пашот без плити за 45 секунд: вийдуть ідеальними
    • США вже почали відкрито підігравати Кремлю: з чим тиснуть на Європу
    • ТЦК не потягнуть до суду: справи закриють без розгляду
    • Цей кросовер відірвуть з руками: названо найпопулярніший “‎свіжопригнаний”‎ легковик
    • Таємниці Сфінкса: навіщо насправді створили велетенську статую в Гізі
    • Вже сьогодні: у Раді анонсували гучне рішення Зеленського
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Мариновані огірки “по-фінськи” на зиму: оригінальна закуска без додаткової стерилізації 

    Мариновані огірки “по-фінськи” на зиму: оригінальна закуска без додаткової стерилізації 

    Романчук МиколаРоманчук Микола11 Серпня 2025, 23:122 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Сезон огірків у розпалі, тож саме час подбати про смачні закуски на зиму.

    Розповідаємо, як замаринувати огірки “по-фінськи”. Це смачна та оригінальна закуска, приготування якої не потребує додаткової стерилізації. 

    Для закуски потрібно 2 кг огірків. 

    Для маринаду: 

    • Вода — 1,5 л
    • Сіль — 2 ст. л,
    • Цукор — 100 г,
    • Оцет 9% — 100 мл,
    • Насіння гірчиці — 1 ч. л,
    • Лавровий лист — 3 шт.

    Приготування маринованих огірків “по-фінськи”: покроковий рецепт

    1. Огірки потрібно ретельно помити та залити водою на 2 години — так овочі стануть більш хрумкими. За цей час варто підготувати банки — простерилізувати зручним способом (у духовці чи парою), кришки прокип’ятити 3-5 хв.

    2. Огірки нарізати товстими кружальцями шириною 2-3 см. Можна також нарізати навпіл чи використати фігурний ніж для нарізання. 

    3. У каструлю вилити воду, додати сіль та цукор — на середньому вогні довести до кипіння. Потім влити в каструлю оцет, додати зерна гірчиці, лавровий лист. 

    4. Нарізані огірки обережно всипали в маринад, почекати, поки вони змінять колір (близько 4 хв) та ще варити 4 хв. 

    5. Огірки розікласти у банки, залити маринадом та закрити кришками. Банки перевернути на кришки та залишити під ковдрою до повного остигання. 

    Мариновані огірки “по-фінськи” можна тримати тривалий час у прохолодному місці. 

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    мариновані огірки
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    “Корона з голови не впала б”: ще одна країна вимагає публічної подяки від Зеленського

    14:26

    В Україні хочуть посилити правила виїзду чоловіків за кордон: кого не випустять

    14:21

    Як приготувати яйця-пашот без плити за 45 секунд: вийдуть ідеальними

    14:18

    США вже почали відкрито підігравати Кремлю: з чим тиснуть на Європу

    14:15

    ТЦК не потягнуть до суду: справи закриють без розгляду

    14:12

    Цей кросовер відірвуть з руками: названо найпопулярніший “‎свіжопригнаний”‎ легковик

    14:11

    Таємниці Сфінкса: навіщо насправді створили велетенську статую в Гізі

    14:09

    Вже сьогодні: у Раді анонсували гучне рішення Зеленського

    14:05

    Користувачів Android просять терміново оновити свої пристрої: що сталося

    13:30

    Вчені б’ють на сполох: сонячний суперспалах підняв радіацію до рекорду за 20 років

    13:27
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.