Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Чи чекати на «пекельну» ніч? З’явилися тривожні прогнози щодо нового масованого удару вночі
    • Спите біля вікна: тоді не дивуйтеся, чому щоранку ледве підводитеся
    • Чоловік прожив 30 років із запальничкою у шлунку — вона досі працювала
    • Археологи знайшли під водою посуд, якому понад 900 років: він навіть не змінився
    • ПФУ нараховує “борги” пенсіонерам заднім числом: кого зобов’яжуть повернути виплати
    • Скасування розшуку через “Резерв+”: юристи назвали переваги та недоліки
    • Шиномонтаж може стати пасткою: які помилки здатні знищити керованість авто
    • Зміни у зимових канікулах: як будуть відпочивати школярі
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Квашені огірки на смак точно як із діжки: секрет – в одній спеції

    Квашені огірки на смак точно як із діжки: секрет – в одній спеції

    Дмитрук АндрійДмитрук Андрій06 Жовтня 2025, 13:322 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Хрусткі квашені огірки – чудова закуска до будь-якої страви. Страва виходить настільки смачною, що навіть розсіл із неї легко випивається. А процес приготування дивує простотою. Навіть якщо у вас немає досвіду з консервацією, то обов’язково впораєтеся.

    За смаком такі овочі нагадують солоні огірки, але спосіб приготування відрізняється. Під час квашення закуска проходить процес бродіння і збагачується молочнокислими бактеріями, корисними для кишківника. Смачні квашені огірки на зиму можна зробити навіть в умовах квартири, без використання дубової бочки.

    Квашені огірки як бочкові

    Для приготування підготуйте середнього розміру корнішони, які легко поміщаються в банку, а також свіжу зелень. Сіль обов’язково має бути без йоду, інакше заготівля може вибухнути.

    Список продуктів на банку об’ємом три літри:

    • два кілограми огірків;
    • півтора літра води;
    • дві неповні столові ложки солі;
    • три зубчики часнику;
    • лист хрону;
    • два листки смородини;
    • дві парасольки кропу;
    • п’ять горошин перцю;
    • половина чайної ложки гірчичного порошку.

    Огірки перебрати, старанно вимити під проточною водою і залишити в холодній воді на кілька годин. Потім промити ще раз. Хрін, кріп і листя смородини крупно порубати. Часник почистити й нарізати пластинками.

    У банку щільно викласти корнішони упереміш із часником. Зверху всипати зелень. Окремо розчинити сіль у воді кімнатної температури і додати перець горошком. Залити маринадом банку, щоб рідина дійшла до “плечей”. Ви можете також робити квашені огірки у відрі, пропорційно збільшивши кількість інгредієнтів. Поставте посуд у більшого розміру каструлю або таз, оскільки під час бродіння рідина може виливатися через край.

    Зверху на відро або банку поставити широку миску, а на неї вантаж. Залишити суміш бродити на 3-4 дні. Через дві доби огірки вже будуть малосольними. Через три розчин має побіліти.

    На цьому етапі закуска готова. Можна з’їсти її відразу або закрити для зберігання на зиму. Для другого варіанта простерилізуйте банку і перекладіть у неї огірки. Зелень викиньте. Розсіл злийте в каструлю і доведіть до кипіння, знімаючи піну. Залийте корнішони доверху.

    Щоб огірки квашені на смак нагадували бочкові, додаємо “секретну” приправу – гірчичний порошок. Він робить овочі хрусткими та подовжує термін зберігання. Його всипаємо на верх банки і закручуємо прокип’яченими кришками. Залиште консервацію остигати під ковдрою, а потім переставте в місце для постійного зберігання.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    квашені огірки рецепт
    She Womo
    Останні новини
    05 Грудня

    Чи чекати на «пекельну» ніч? З’явилися тривожні прогнози щодо нового масованого удару вночі

    23:10

    Спите біля вікна: тоді не дивуйтеся, чому щоранку ледве підводитеся

    22:43

    Чоловік прожив 30 років із запальничкою у шлунку — вона досі працювала

    22:40

    Археологи знайшли під водою посуд, якому понад 900 років: він навіть не змінився

    22:36

    ПФУ нараховує “борги” пенсіонерам заднім числом: кого зобов’яжуть повернути виплати

    22:34

    Скасування розшуку через “Резерв+”: юристи назвали переваги та недоліки

    22:29

    Шиномонтаж може стати пасткою: які помилки здатні знищити керованість авто

    22:14

    Зміни у зимових канікулах: як будуть відпочивати школярі

    22:12

    Зеленський вивів Єрмака зі складу Ставки та РНБО

    22:05

    Кожен може “пробити” себе в реєстрі: як дізнатися про борги за комуналку та кредити в Україні

    22:00
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.