Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • В Україні виявили десятки тисяч небезпечних іграшок напередодні свят
    • НБУ продає золоті 100 грн з особливим дизайном: який вигляд мають
    • Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня
    • Як прикрасити ялинку 2026 року: кольори, тренди, фото
    • Корабель ВМС США помилково відкрив вогонь по американських винищувачах, – BI
    • Виплатять майже 2 400 гривень: які 5 доплат можуть отримати пенсіонери
    • Учені навчилися “перезаряджати” старіючі клітини
    • Ізраїль може депортувати десятки тисяч українських біженців до кінця року
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Квашена капуста на зиму: рецепт з холодною водою

    Квашена капуста на зиму: рецепт з холодною водою

    Ткаченко ВалентинаТкаченко Валентина14 Жовтня 2025, 22:552 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Квашена капуста – одна з найпопулярніших заготівель на зиму. Вона чудово зберігається, залишається хрусткою і має приємний насичений смак. Приготувати її можна без кип’ятіння, за допомогою холодного розсолу. Це зручно, швидко і не потребує багато зусиль. Головне – правильно підібрати сіль і дотримуватись пропорцій, щоб капуста добре проквасилася й не зіпсувалася.

    Ідея приготування хрусткої квашеної капусти в маринаді з холодною водою опублікована на сторінці фудблогерки fialka.vik в Instagram.

    Інгредієнти (на банку 3 л):

    • капуста – 3-3,5 кг.
    • вода холодна – 750 мл.
    • сіль кам’яна або морська – 2 ст.л. (не йодована і не “екстра”)
    • цукор – 1 ст.л.
    • морква – 1-2 шт.

    Спосіб приготування:

    1. Капусту дрібно нашинкуйте, моркву натріть на великій тертці.

    2. У холодній воді розчиніть сіль і цукор – це буде ваш розсіл.

    3. На дно трилітрової банки налийте приблизно 750 мл. розсолу.

    4. Почніть поступово викладати капусту, злегка утрамбовуючи її кулаком або ложкою, щоб випустити повітря і дати місце соку.

    5. Додавайте порціями, поки банка не буде щільно заповнена. Капуста під час цього процесу виділятиме багато рідини, тому банку краще поставити в миску або глибоку тарілку.

    6. Капронову кришку розріжте навпіл і вставте у банку хрест-навхрест – це допоможе втримати капусту під розсолом.

    7. Залиште банку на добу в теплому місці, щоб почалося бродіння.

    8. Далі поставте капусту на 3-4 дні у прохолодне місце (кладовку або підвал), щоб вона дозріла. Якщо зберігаєте капусту в холодильнику, також дайте їй кілька днів на бродіння.

    9. Капуста готова, коли перестає виділяти сік і не з’являються бульбашки. Спробуйте на смак: якщо вона вже достатньо кисла, можна переносити в холод для зберігання. Якщо ні – залиште ще на день-дваКвашена капуста на зиму: рецепт з холодною водою

    10. У разі, якщо розсіл не покриває капусту повністю, приготуйте ще невелику порцію (вода + сіль + цукор) і долийте до верху.

    11. Зберігайте готову квашену капусту в холодному місці під капроновою кришкою.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    квашена капуста рецепт
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    В Україні виявили десятки тисяч небезпечних іграшок напередодні свят

    17:02

    НБУ продає золоті 100 грн з особливим дизайном: який вигляд мають

    16:56

    Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня

    16:54

    Як прикрасити ялинку 2026 року: кольори, тренди, фото

    16:50

    Корабель ВМС США помилково відкрив вогонь по американських винищувачах, – BI

    16:46

    Виплатять майже 2 400 гривень: які 5 доплат можуть отримати пенсіонери

    16:43

    Учені навчилися “перезаряджати” старіючі клітини

    16:38

    Ізраїль може депортувати десятки тисяч українських біженців до кінця року

    16:36

    “Корона з голови не впала б”: ще одна країна вимагає публічної подяки від Зеленського

    14:26

    В Україні хочуть посилити правила виїзду чоловіків за кордон: кого не випустять

    14:21
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.