Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Помилковий переказ на чужу картку: як повернути гроші
    • Штучні органи замість тварин: у США запускають програму переходу до 3D-моделей у медицині
    • У Франції відкрили вогонь по невідомих дронах над базою з ядерною зброєю
    • В Україні виявили десятки тисяч небезпечних іграшок напередодні свят
    • НБУ продає золоті 100 грн з особливим дизайном: який вигляд мають
    • Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня
    • Як прикрасити ялинку 2026 року: кольори, тренди, фото
    • Корабель ВМС США помилково відкрив вогонь по американських винищувачах, – BI
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Коржики на Маковія: покроковий рецепт на свято

    Коржики на Маковія: покроковий рецепт на свято

    Романчук МиколаРоманчук Микола30 Липня 2025, 22:271 Min Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Традиційна страва на Маковія — це ароматні коржики з маком. Їх готують до свята, аби пригостити рідних смачним частуванням. Приготування не складне, а результат — завжди святковий.

    Пропонуємо популярний рецепт з TikTok uliana_85, у якому поєднуються м’яке тісто, солодка макова начинка й ніжний аромат ванілі.

    Рецепт коржиків на Маковія з маком
    Час приготування — 1 година, кількість порцій — 4

    Для тіста:

    • 200 мл кефіру
    • 1 ч. л. соди
    • 3 яйця
    • 1 ч. л. солі
    • 2 ст. л. цукру
    • 550 г борошна
    • 100 г масла

    Для начинки:

    • 200 г меленого маку
    • 1 пакетик ванільного цукру
    • 150 г цукру
    • 250 мл гарячого молока
    • 2 ст. л. меду

    Як готувати:

    1. Яйця збийте з цукром і сіллю, додайте кефір і розтоплене масло. Всипте просіяне борошно та соду. Замісіть еластичне тісто.
    2. Випікайте з нього коржики у духовці за температури 180°C близько 20 хвилин.
    3. Остиглі коржі наріжте або поламайте на шматочки, злегка збризніть гарячим молоком.
    4. Макову начинку приготуйте окремо: змішайте мак із цукром, ванільним цукром, залийте молоком і додайте мед.
    5. Поєднайте шматочки коржиків з маковою масою, ретельно перемішайте.
    6. Залиште страву настоятись на кілька годин.

    Коржики готові — можна пригощати гостей.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    коржики Маковія рецепт
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Помилковий переказ на чужу картку: як повернути гроші

    17:26

    Штучні органи замість тварин: у США запускають програму переходу до 3D-моделей у медицині

    17:23

    У Франції відкрили вогонь по невідомих дронах над базою з ядерною зброєю

    17:20

    В Україні виявили десятки тисяч небезпечних іграшок напередодні свят

    17:02

    НБУ продає золоті 100 грн з особливим дизайном: який вигляд мають

    16:56

    Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня

    16:54

    Як прикрасити ялинку 2026 року: кольори, тренди, фото

    16:50

    Корабель ВМС США помилково відкрив вогонь по американських винищувачах, – BI

    16:46

    Виплатять майже 2 400 гривень: які 5 доплат можуть отримати пенсіонери

    16:43

    Учені навчилися “перезаряджати” старіючі клітини

    16:38
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.