Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • В Україні виявили десятки тисяч небезпечних іграшок напередодні свят
    • НБУ продає золоті 100 грн з особливим дизайном: який вигляд мають
    • Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня
    • Як прикрасити ялинку 2026 року: кольори, тренди, фото
    • Корабель ВМС США помилково відкрив вогонь по американських винищувачах, – BI
    • Виплатять майже 2 400 гривень: які 5 доплат можуть отримати пенсіонери
    • Учені навчилися “перезаряджати” старіючі клітини
    • Ізраїль може депортувати десятки тисяч українських біженців до кінця року
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Хрусткі чебуреки: 3 рецепти, які вдадуться кожному

    Хрусткі чебуреки: 3 рецепти, які вдадуться кожному

    Ольга СтепановаОльга Степанова27 Липня 2024, 14:253 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Чебуреки – дуже літня страва, хоча й не містять жодних сезонних інгредієнтів. Їх особливо добре смакувати за містом з холодним квасом, салатом або й просто з огірком вприкуску. Нагнали вам апетиту? Заплануйте приготувати собі цю просту страву, щойно спаде нестерпна спека.

    У кожного, хто любить куховарити, має бути свій власний перевірений рецепт приготування чебуреків. Пропонуємо вам обрати варіант до душі – на горілці та на окропі, з заварного тіста чи з лаваша – кожен з них вартий уваги, місця в кулінарній книзі та дегустації.

    Приготувати чебуреки в домашніх умовах нескладно. Яким би не був рецепт тіста на чебуреки, воно має вийти еластичне, бути добре вимішаним та не липнути до рук.

    Начинка для чебуреків – не лише фарш. Це може бути твердий сир, кисломолочний сир з часником, картопляне пюре з цибулею. Інгредієнти можна міксувати, додавати нарізаний кружальцями помідор, ба, навіть зробити солодку начинку.

    Якщо все ж обираєте м’ясну, то подбайте про те, щоб вона була досить соковитою. До сухого фаршу незле додати трохи води, обов’язково дуже холодної. Соковитості додасть також цибуля з часником та помідори.

    Чебуреки “Кримські”

    Інгредієнти
    Для тіста:
    500 г борошна
    1 яйце
    0,5 ч.л. солі
    1 ч.л. цукру
    300 мл окропу
    2 ст.л. олії
    1 ст.л. горілки
    Для начинки:
    500 г фаршу (можна будь-якого на ваш смак)
    1 цибулина
    зелень
    150 мл крижаної води
    2 ст.л. соєвого соусу

    Приготування

    100 г борошна замішати з 200 мл окропу. Окремо змішати 300 г борошна з яйцем, сіллю, цукром горілкою, олією та рештою води. З’єднати з попередньою сумішшю і додати решту борошна. Замісити еластичне тісто і накрити його плівкою, доки готуєте начинку.

    У фарш додати крижану воду та соєвий соус, дрібно порізану зелень та цибулю (натерту на тертці чи перекручену мясорубкою).

    З тіста зробити кульки, вагою по 50 г, розкатати тонко, як папір. Покласти начинку, загорнути, заліпити і смажити в олії до готовності.

    Чебуреки з лаваша

    Інгредієнти:
    1 уп. лаваша тако (маленькі круглі лаваші)
    200 г курячого фаршу
    цибуля, часник (кількість за смаком, можна не додавати)
    сіль
    спеції
    30-50 мл води

    Приготування

    Фарш змішати зі спеціями та часником, добре вимішати, додати дуже холодну воду. Начинка має вийти рідкувата. Можна додати до неї також натертий на тертку твердий сир.

    Начинку викласти на половинку лаваша тако, залишивши по краю відстань приблизно 1,5 см. Змастити пензликом краї всього лаваша водою, скласти, стиснути по краю і викласти на сковорідку, змащену олією. Обсмажити з обох боків.

    Чебуреки з заварного тіста від Лілії Цвіт

    Інгредієнти (на 12 шт.)
    для тіста:
    300 мл окропу
    50 мл олії
    600 г борошна
    1,5 ч.л. солі
    для начинки:
    300 г м’яса
    1 цибулина.
    сіль
    спеції

    Приготування

    До окропу додаємо сіль і олію, перемішуємо і виливаємо суміш у просіяне борошно. Перемішуємо ложкою і обережно, щоб не обпектися, замішуємо руками. Тісто треба добре вимішати, воно виходить густе і досить еластичне. Накриваємо і залишаємо до повного вистигання

    Фарш вимішати зі спеціями і подрібненою цибулею. Якщо занадто сухий чи твердий – додати трохи води.

    Розділяємо тісто на 12 кульок. Кожну з них тонко розкачуємо (товщиною близько 2 мм). На одну половинку кола тонким шаром викладаємо фарш і заліплюємо краї. У сковороду наливаємо олію так, щоб повністю покрила дно. Смажимо чебуреки на помірному вогні з обох боків.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    рецепт страва чебуреки
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    В Україні виявили десятки тисяч небезпечних іграшок напередодні свят

    17:02

    НБУ продає золоті 100 грн з особливим дизайном: який вигляд мають

    16:56

    Морози і штормовий вітер: синоптикиня розповіла, якою буде погода 6-7 грудня

    16:54

    Як прикрасити ялинку 2026 року: кольори, тренди, фото

    16:50

    Корабель ВМС США помилково відкрив вогонь по американських винищувачах, – BI

    16:46

    Виплатять майже 2 400 гривень: які 5 доплат можуть отримати пенсіонери

    16:43

    Учені навчилися “перезаряджати” старіючі клітини

    16:38

    Ізраїль може депортувати десятки тисяч українських біженців до кінця року

    16:36

    “Корона з голови не впала б”: ще одна країна вимагає публічної подяки від Зеленського

    14:26

    В Україні хочуть посилити правила виїзду чоловіків за кордон: кого не випустять

    14:21
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.