Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Археологи знайшли під водою посуд, якому понад 900 років: він навіть не змінився
    • ПФУ нараховує “борги” пенсіонерам заднім числом: кого зобов’яжуть повернути виплати
    • Скасування розшуку через “Резерв+”: юристи назвали переваги та недоліки
    • Шиномонтаж може стати пасткою: які помилки здатні знищити керованість авто
    • Зміни у зимових канікулах: як будуть відпочивати школярі
    • Зеленський вивів Єрмака зі складу Ставки та РНБО
    • Кожен може “пробити” себе в реєстрі: як дізнатися про борги за комуналку та кредити в Україні
    • Податкова Польщі візьметься за банківські рахунки українців: до чого готуватися з 1 січня
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Хрустка капуста на зиму: простий рецепт без заморочок

    Хрустка капуста на зиму: простий рецепт без заморочок

    Дмитрук АндрійДмитрук Андрій28 Серпня 2025, 21:152 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Ця капуста довго не псується, що дуже зручно. Закатайте кілька банок — чудова добавка до м’яса, картоплі або будь-яких гарнірів. Приготувати її відразу багато можна за короткий час.

    Інгредієнти

    Капуста — 1,5 кг
    Морква — 250 г
    Лаврушка — 2 листочки
    Перець горошком — 10 шт.
    Часник — 5−6 зубчиків

    Для маринаду

    Вода — 1,2 л
    Сіль — 2 ст. л.
    Цукор — 3 ст. л.
    Приправа для корейської моркви — 1 ст. л.
    Оцет 9% — 5 ст. л.
    Покрокове приготування:

    Крок 1: Грубо поріжте капусту. Моркву натріть на тертці для корейської моркви, щоб вийшли довгі смужки.

    Крок 2: У чисту банку покладіть лавровий лист, перець і часник. Укладайте капусту шарами, чергуючи з морквою, поки банка не наповниться.

    Крок 3: Залийте капусту окропом, накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин. Овочі стануть м’якшими, і ви побачите, скільки води потрібно для маринаду.

    Крок 4: У каструлі змішайте воду, сіль, цукор і приправу. Доведіть до кипіння, потім додайте оцет. Після закипання зніміть з плити.

    Крок 5: Злийте першу воду з капусти. Залийте овочі гарячим маринадом до самого верху.

    Крок 6: Закрийте банку кришкою, переверніть і укутайте в рушник до повного охолодження. Це допомагає зберегти заготовку на зиму.

    Крок 7: Капусту можна їсти вже наступного дня, але найсмачнішою вона стане через 2-3 дні.

    Подавайте капусту як закуску до м’яса, гарнірів або просто з картоплею. Вона сподобається всім!

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    капуста рецепт
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Археологи знайшли під водою посуд, якому понад 900 років: він навіть не змінився

    22:36

    ПФУ нараховує “борги” пенсіонерам заднім числом: кого зобов’яжуть повернути виплати

    22:34

    Скасування розшуку через “Резерв+”: юристи назвали переваги та недоліки

    22:29

    Шиномонтаж може стати пасткою: які помилки здатні знищити керованість авто

    22:14

    Зміни у зимових канікулах: як будуть відпочивати школярі

    22:12

    Зеленський вивів Єрмака зі складу Ставки та РНБО

    22:05

    Кожен може “пробити” себе в реєстрі: як дізнатися про борги за комуналку та кредити в Україні

    22:00

    Податкова Польщі візьметься за банківські рахунки українців: до чого готуватися з 1 січня

    21:52

    Хто така Анна Скороход: у яких скандалах засвітилася нардепка, яку викрило НАБУ

    21:24

    Найдешевші кросовери для сім’ї: топ-10 SUV від експертів

    21:16
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.