Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Масштабна атака занурила Київ у холод і темряву: третина міста без тепла та світла
    • У США оголосили про закриття головного офісу ФБР
    • Що має найгірший запах у світі: витримати дуже важко
    • Одна з країн ЄС масово депортує українців: кого відправляють додому
    • Через кого насправді Зеленський змінив костюм 
    • Очі північних оленів неймовірним чином змінюються взимку: що відбувається
    • Звичайний різдвяний подарунок може спричинити серйозні проблеми зі здоров’ям: про що йдеться
    • Українець після поповнення картки був змушений заплатити банку 30%, бо не зміг пояснити походження коштів
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Готується за пів години: рецепт “ситної” експрес-лазаньї від Мері Беррі

    Готується за пів години: рецепт “ситної” експрес-лазаньї від Мері Беррі

    Романчук МиколаРоманчук Микола24 Вересня 2024, 17:072 Mins Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Коли осінні вечори стають дедалі холоднішими і темнішими, усім хочеться гарячих і ситних страв, і що може бути краще за смачну лазанью? Водночас багато хто вважає, що ця страва потребує надто багато часу та зусиль і не любить її готувати. Однак відомий британський шеф-кухар Мері Беррі викликала фурор, поділившись своїм експрес-рецептом лазаньї, на приготування якої піде всього 30 хвилин (плюс час на випічку). Як пише Mirror, за словами Мері Беррі, цієї страви вистачить приблизно на шість порцій, і найкраще подавати її відразу після приготування.

    Інгредієнти:

    Для пасти:

    • 75 г тертого сиру чеддер
    • Олія для змащування
    • Шість великих листів лазаньї (за розміром вашої форми).

    Для томатного соусу:

    • 500 г помідорів у власному соку
    • Дві столові ложки пасти з в’ялених томатів
    • Одна столова ложка цукру
    • Одна столова ложка чебрецю
    • Одна столова ложка шавлії
    • Сіль і перець

    Для соусу з ковбаси та шпинату:

    • 450 г ковбаси
    • 250 г нарізаних печериць
    • 200 мл сметани
    • 100 г шпинату
    • Два розчавлених зубчики часнику
    • Одна столова ложка борошна
    • Одна столова ложка чилі (за бажанням)
    • Одна столова ложка олії для приготування
    • Сіль і перець

    Як приготувати:

    1. Для початку розігрійте духовку до 200C для духовки з вентилятором або до 180C для газової духовки, візьміть вогнетривку форму і змастіть її олією.
    2. Підготуйте листи для лазаньї. Опустіть листи лазаньї у щойно закипілу воду, щоб розм’якшити їх, поки ви готуєте соуси для лазаньї.
    3. Щоб приготувати соус із сосисок і шпинату, розігрійте велику сковорідку і додайте ковбасу. Обсмажте до золотисто-коричневого кольору протягом 5-10 хвилин і розімніть м’ясо дерев’яною ложкою. Додайте столові ложки борошна й обсмажуйте близько хвилини, а потім додайте чилі, часник і гриби та смажте ще близько п’яти хвилин. Коли все буде готово, додайте сметану і шпинат. Дайте йому закипіти і побулькувати протягом кількох хвилин, потім зніміть з вогню і відставте в сторону. Приправте соус сіллю та перцем.
    4. Щоб приготувати томатний соус, візьміть велику миску і змішайте в ній помідори у власному соку, томатну пасту, цукор, а також чебрець і шавлію. Добре приправте соус сіллю і перцем.
    5. Злийте воду з листів лазаньї та почніть викладати їх у посуд, придатний для духовки. Викладіть листи лазаньї на дно, додайте третину томатного соусу, потім викладіть ще листи лазаньї, а зверху – соус зі шпинату і ковбаси. Повторюйте ці шари, поки не доберетеся до верхніх листів лазаньї, які слід посипати тертим сиром.
    6. Запікайте лазанью близько 30 хвилин, поки сир не стане золотистим і не почне пузиритися зверху.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    лазанья Мері Беррі рецепт
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Масштабна атака занурила Київ у холод і темряву: третина міста без тепла та світла

    09:43

    У США оголосили про закриття головного офісу ФБР

    09:35

    Що має найгірший запах у світі: витримати дуже важко

    09:31

    Одна з країн ЄС масово депортує українців: кого відправляють додому

    09:24

    Через кого насправді Зеленський змінив костюм 

    09:20

    Очі північних оленів неймовірним чином змінюються взимку: що відбувається

    09:14

    Звичайний різдвяний подарунок може спричинити серйозні проблеми зі здоров’ям: про що йдеться

    09:10

    Українець після поповнення картки був змушений заплатити банку 30%, бо не зміг пояснити походження коштів

    08:45

    На фронті загинув командир РДК Денис Капустін

    08:32

    Росія атакувала Київ: сталась пожежа, є постраждалі. Фото

    08:06
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.