Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Чи чекати на «пекельну» ніч? З’явилися тривожні прогнози щодо нового масованого удару вночі
    • Спите біля вікна: тоді не дивуйтеся, чому щоранку ледве підводитеся
    • Чоловік прожив 30 років із запальничкою у шлунку — вона досі працювала
    • Археологи знайшли під водою посуд, якому понад 900 років: він навіть не змінився
    • ПФУ нараховує “борги” пенсіонерам заднім числом: кого зобов’яжуть повернути виплати
    • Скасування розшуку через “Резерв+”: юристи назвали переваги та недоліки
    • Шиномонтаж може стати пасткою: які помилки здатні знищити керованість авто
    • Зміни у зимових канікулах: як будуть відпочивати школярі
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Готуємо самі смачний томатний сік: в сто разів кращий за магазинний

    Готуємо самі смачний томатний сік: в сто разів кращий за магазинний

    Коломієць НадіяКоломієць Надія24 Серпня 2025, 18:211 Min Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Цей сік ідеальний: в ньому немає ні цукру, ні крохмалю, ні дивних добавок «Е». Тільки стиглі помідори, дрібка солі і крапелька запашного перцю. Секрет у тому, щоб використовувати м’ясисті сорти томатів (наприклад, «бичаче серце» або «ріо гранде») і не поспішати при обробці.

    Пропустіть 2 кг помідорів через соковижималку (можна також подрібнити за допомогою м’ясорубки або блендера). Протріть через сито, щоб прибрати насіння і шкірку. Перелийте масу в каструлю, всипте 1 ч. л. солі, 2 щіпки меленого чорного перцю. Поставте на плиту на слабкий вогонь, дочекайтеся, поки закипить (обов’язково знімайте пінку!). Варіть 5 хвилин, але не довше — інакше втратиться свіжий смак.

    Відразу розлийте по стерильних банках, закатайте і укутайте до охолодження. Якщо любите пікантний смак, додайте в банку зубчик часнику і гілочку базиліку.

    Порада: для оксамитової текстури додайте в готовий сік 1 ст. л. оливкової олії і збийте блендером — це зробить смак м’якшим.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    рецепт томатний сік
    She Womo
    Останні новини
    05 Грудня

    Чи чекати на «пекельну» ніч? З’явилися тривожні прогнози щодо нового масованого удару вночі

    23:10

    Спите біля вікна: тоді не дивуйтеся, чому щоранку ледве підводитеся

    22:43

    Чоловік прожив 30 років із запальничкою у шлунку — вона досі працювала

    22:40

    Археологи знайшли під водою посуд, якому понад 900 років: він навіть не змінився

    22:36

    ПФУ нараховує “борги” пенсіонерам заднім числом: кого зобов’яжуть повернути виплати

    22:34

    Скасування розшуку через “Резерв+”: юристи назвали переваги та недоліки

    22:29

    Шиномонтаж може стати пасткою: які помилки здатні знищити керованість авто

    22:14

    Зміни у зимових канікулах: як будуть відпочивати школярі

    22:12

    Зеленський вивів Єрмака зі складу Ставки та РНБО

    22:05

    Кожен може “пробити” себе в реєстрі: як дізнатися про борги за комуналку та кредити в Україні

    22:00
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.