Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • “Корона з голови не впала б”: ще одна країна вимагає публічної подяки від Зеленського
    • В Україні хочуть посилити правила виїзду чоловіків за кордон: кого не випустять
    • Як приготувати яйця-пашот без плити за 45 секунд: вийдуть ідеальними
    • США вже почали відкрито підігравати Кремлю: з чим тиснуть на Європу
    • ТЦК не потягнуть до суду: справи закриють без розгляду
    • Цей кросовер відірвуть з руками: названо найпопулярніший “‎свіжопригнаний”‎ легковик
    • Таємниці Сфінкса: навіщо насправді створили велетенську статую в Гізі
    • Вже сьогодні: у Раді анонсували гучне рішення Зеленського
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Домашня квашена капуста: секрет ідеальної хрусткої закуски

    Домашня квашена капуста: секрет ідеальної хрусткої закуски

    Дмитрук АндрійДмитрук Андрій08 Листопада 2025, 22:461 Min Read Кухня
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Якщо у світі існує аромат дитинства, це точно запах квашеної капусти, яка тихенько бродить на кухні.

    Кисла капуста — класика українського осіннього столу: проста, корисна, вітамінна та головне, приготувати її може кожен, навіть без кулінарних дипломів. На сторінці fermerka.ua поділилися перевіреним способом, який передається, здається, від покоління до покоління.

    Інгредієнти

    Приготування

    1. Нашаткуйте капусту, тонко, рівномірно, щоб кожен шматочок промаринувався.
    2. Додайте терту моркву та сіль. Добре перетріть руками, щоб овочі пустили сік.
    3. Викладіть у трилітрову банку. Ущільніть, щоб не залишалося повітря, але не надто щільно, капусті потрібен простір для бродіння.
    4. Проткніть дерев’яною паличкою до дна банки, так вийте зайве повітря та капуста не буде гірчити.
    5. Залиште за кімнатної температури на кілька днів. Щодня перевіряйте та знову протикайте паличкою.
    6. Коли процес бродіння завершиться, зазвичай 3–5 днів, поставте капусту у холодильник або у прохолодне місце.

    Поради

    • Якщо любите ніжний смак, додайте ложку меду під час засолювання.
    • Щоб капуста залишалась білосніжною, не використовуйте йодовану сіль.
    • Не лінуйтеся щодня протикати капусту це гарантія, що вона не перекисне.
    • Ідеальна температура для бродіння — 18–22°C.

    Смачна, хрустка, ароматна та зовсім не примхлива домашня квашена капуста знову повертає нас до витоків. Це страва, у якій є простота, традиція та турбота — саме те, чого так хочеться восени.

    Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    квашена капуста поради
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    “Корона з голови не впала б”: ще одна країна вимагає публічної подяки від Зеленського

    14:26

    В Україні хочуть посилити правила виїзду чоловіків за кордон: кого не випустять

    14:21

    Як приготувати яйця-пашот без плити за 45 секунд: вийдуть ідеальними

    14:18

    США вже почали відкрито підігравати Кремлю: з чим тиснуть на Європу

    14:15

    ТЦК не потягнуть до суду: справи закриють без розгляду

    14:12

    Цей кросовер відірвуть з руками: названо найпопулярніший “‎свіжопригнаний”‎ легковик

    14:11

    Таємниці Сфінкса: навіщо насправді створили велетенську статую в Гізі

    14:09

    Вже сьогодні: у Раді анонсували гучне рішення Зеленського

    14:05

    Користувачів Android просять терміново оновити свої пристрої: що сталося

    13:30

    Вчені б’ють на сполох: сонячний суперспалах підняв радіацію до рекорду за 20 років

    13:27
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.