Під час готування безалкогольного глінтвейну беріть ті ж спеції, що й для звичного глінтвейну: кориця, бадьян, гвоздика, апельсин, трохи імбиру.
Безалкогольний глінтвейн зробити дуже просто — замість вина використати виноградний сік або безалкогольний винний напій. Такий глінтвейн вийде не менш смачним, ніж класичний.
Виноградний сік
Найпоширеніша основа для безалкогольного глінтвейну саме червоний або білий виноградний сік. Насамперед він схожий і на смак, і за кольором до класичного глінтвейну. Крім того, сік має природну солодкість, а тому не потрібно додавати багато цукру.
У соку вже є фруктовість і кислотність, які потрібні глінтвейну. Спеції добре відкриваються в теплій солодкій основі. Напій виходить насиченим та ароматним.
Який сік обрати для напою:
- для «червоного» глінтвейну — темний виноградний, вишневий або гранатовий,
- для «білого» — білий виноградний, яблучний або грушевий.
Безалкогольне вино
Якщо оберете безалкогольне вино для глінтвейну, то у поєднанні зі спеціями смак вийде максимально схожий на класичний алкогольний напій. Крім того, він матиме кращий баланс кислотності й солодкості.
Рецепт безалкогольного глінтвейну
Інгредієнти:
- 1 л виноградного соку чи безалкогольного вина
- 1 апельсин (нарізати кружальцями)
- 1 яблуко (нарізати часточками)
- 2–3 палички кориці
- 3–5 зірочок бодяну
- 4–6 гвоздик
- 3–4 кружальця імбиру або ½ ч. л. тертого
- 1–2 ст. л. меду або цукру
Приготування:
- Вилийте сік або безалкогольне вино до каструлі. Додайте спеції. Покладіть кружальця апельсина та яблуко.
- Нагрівайте на мінімальному вогні до 70–80°C. Головне — кип’ятіть, бо інакше спеції стануть гіркими.
- Тримайте на вогні 10–15 хвилин, щоб спеції віддали аромат.
- Зніміть з вогню, покладіть мед або цукор, перемішайте. Дайте настоятися ще 5 хвилин.
- Процідіть або подавайте з фруктами — як більше подобається.
Смачні домашні страви, оригінальні рецепти, поради шеф-кухарів і секрети приготування з простих інгредієнтів. Готуйте разом із нами — натхнення для вашої кухні шукайте в розділі «Кухня».
