Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Подорожуй безкоштовно: УЗ запускає нові умови видачі квитків — що треба знати
    • Масштабна пожежа: дрони влучили у порт Темрюка — паливо палає стіною вогню
    • Британія розморожує мільярди РФ: гроші підуть Україні
    • 2051 рік може стати критичним: що станеться з населенням України
    • Що подарувати на Святого Миколая 2025: найкращі ідеї під подушку для дітей та дорослих
    • ПФУ завітає в гості до кожного: нові правила призначення соціальної допомоги
    • Мобілізація чоловіків 50+: що реально чекає на українців після 1 грудня
    • Люди масово позбуваються сонячних панелей: експерти пояснили, що сталося
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Вплив мікрохвильовки на їжу: експерти шокували правдою, яку мало хто знав

    Вплив мікрохвильовки на їжу: експерти шокували правдою, яку мало хто знав

    Дмитрук АндрійДмитрук Андрій22 Жовтня 2025, 12:381 Min Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Мікрохвильова піч — це один із найшвидших і найзручніших способів розігрівання та приготування їжі, який працює завдяки неіонізувальному електромагнітному випромінюванню. Це випромінювання змушує молекули води в продуктах коливатись, утворюючи тепло, яке й готує страву зсередини. Як зазначають вчені, попри поширені міфи, мікрохвильовки не роблять їжу “радіоактивною” та не знищують усі корисні речовини.

    За даними ресурсу Verywell Health, ключовий елемент приладу — магнетрон — перетворює електроенергію в мікрохвилі, що найактивніше взаємодіють з водою в продуктах. Тому їжа з високим вмістом вологи, наприклад супи або овочі, нагрівається значно швидше. При цьому волога перетворюється на пару, що може впливати на консистенцію: овочі стають м’якшими, а сухі страви — пересушеними, якщо їх перегріти.

    Експерти наголошують, що розігрів у мікрохвильовій печі не є повністю рівномірним: тепло передається від зовнішніх шарів до внутрішніх. Саме тому великі порції м’яса чи інші щільні продукти можуть потребувати перемішування або перевірки температури під час готування 

    Цікаво, що наукові дослідження доводять: порівняно з варінням або смаженням, мікрохвильовий спосіб краще зберігає вітамін C та інші водорозчинні мікроелементи. Причина — у коротшому часі готування та нижчих температурах. У деяких випадках навіть зростає концентрація корисних речовин, наприклад антиоксидантів або резистентного крохмалю, який позитивно впливає на роботу кишківника.

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    їжа мікрохвильова піч
    Останні новини
    Сьогодні

    Подорожуй безкоштовно: УЗ запускає нові умови видачі квитків — що треба знати

    07:48

    Масштабна пожежа: дрони влучили у порт Темрюка — паливо палає стіною вогню

    07:36

    Британія розморожує мільярди РФ: гроші підуть Україні

    07:22

    2051 рік може стати критичним: що станеться з населенням України

    07:10
    04 Грудня

    Що подарувати на Святого Миколая 2025: найкращі ідеї під подушку для дітей та дорослих

    21:33

    ПФУ завітає в гості до кожного: нові правила призначення соціальної допомоги

    21:29

    Мобілізація чоловіків 50+: що реально чекає на українців після 1 грудня

    21:27

    Люди масово позбуваються сонячних панелей: експерти пояснили, що сталося

    21:25

    Маск показав, чому навчився його гуманоїдний робот Optimus за останні 2,5 роки

    21:23

    Родина Трампа різко втратила мільярд доларів на криптовалюті: що каже син президента

    21:10
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.