Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Змінився лідер у рейтингу найкращих боксерів світу: на якому місці Усик
    • Трамп змушував до інтиму 13-річну та бачив як вбивають її маля: викрились нові файли Епштейна
    • ISW прогнозує: Кремль змушений поступитися у мирному плані
    • Сумісність знаків зодіаку: чому одні пари роками разом, а інші — приречені
    • Вчені знайшли несподівану причину старіння: справа не в генах і не в стресі
    • Перетин кордону в Україні змінюється: що потрібно знати водіям
    • Ранковий напій, який шкодить серцю: лікарі б’ють на сполох
    • Названо європейські міста, де відпочинок у 2026 році буде найдешевшим
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Вплив мікрохвильовки на їжу: експерти шокували правдою, яку мало хто знав

    Вплив мікрохвильовки на їжу: експерти шокували правдою, яку мало хто знав

    Дмитрук АндрійДмитрук Андрій22 Жовтня 2025, 12:381 Min Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Мікрохвильова піч — це один із найшвидших і найзручніших способів розігрівання та приготування їжі, який працює завдяки неіонізувальному електромагнітному випромінюванню. Це випромінювання змушує молекули води в продуктах коливатись, утворюючи тепло, яке й готує страву зсередини. Як зазначають вчені, попри поширені міфи, мікрохвильовки не роблять їжу “радіоактивною” та не знищують усі корисні речовини.

    За даними ресурсу Verywell Health, ключовий елемент приладу — магнетрон — перетворює електроенергію в мікрохвилі, що найактивніше взаємодіють з водою в продуктах. Тому їжа з високим вмістом вологи, наприклад супи або овочі, нагрівається значно швидше. При цьому волога перетворюється на пару, що може впливати на консистенцію: овочі стають м’якшими, а сухі страви — пересушеними, якщо їх перегріти.

    Експерти наголошують, що розігрів у мікрохвильовій печі не є повністю рівномірним: тепло передається від зовнішніх шарів до внутрішніх. Саме тому великі порції м’яса чи інші щільні продукти можуть потребувати перемішування або перевірки температури під час готування 

    Цікаво, що наукові дослідження доводять: порівняно з варінням або смаженням, мікрохвильовий спосіб краще зберігає вітамін C та інші водорозчинні мікроелементи. Причина — у коротшому часі готування та нижчих температурах. У деяких випадках навіть зростає концентрація корисних речовин, наприклад антиоксидантів або резистентного крохмалю, який позитивно впливає на роботу кишківника.

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    їжа мікрохвильова піч
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Змінився лідер у рейтингу найкращих боксерів світу: на якому місці Усик

    13:13

    Трамп змушував до інтиму 13-річну та бачив як вбивають її маля: викрились нові файли Епштейна

    13:05

    ISW прогнозує: Кремль змушений поступитися у мирному плані

    13:00

    Сумісність знаків зодіаку: чому одні пари роками разом, а інші — приречені

    12:52

    Вчені знайшли несподівану причину старіння: справа не в генах і не в стресі

    12:41

    Перетин кордону в Україні змінюється: що потрібно знати водіям

    12:27

    Ранковий напій, який шкодить серцю: лікарі б’ють на сполох

    12:15

    Названо європейські міста, де відпочинок у 2026 році буде найдешевшим

    12:00

    Втрати України від війни: офіційна оцінка збитків

    11:48

    Одеса у темряві: запроваджено аварійні відключення електрики

    11:37
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.