Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Названо головну помилку, через яку українці провалюють іспит на водійські права: подробиці
    • Вчені знайшли дивні величезні тунелі, які не могла зробити людина
    • Google тестує функцію налаштування видачі новин за допомогою ШІ
    • Боржникам остаточно “перекриють кисень”: які нові санкції готують
    • В Україні може зʼявитися новий податок: що кажуть в Раді
    • У Раді повідомили, чому неможливі вибори під час війни
    • Оренда житла в Карпатах: скільки доведеться заплатити за відпочинок у 2025 році
    • Мільйони українців подали заявки на “зимову тисячу”: коли кінцевий строк
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Що допоможе врятувати печінку після алкоголю: науковці здивували відкриттям

    Що допоможе врятувати печінку після алкоголю: науковці здивували відкриттям

    Дмитрук АндрійДмитрук Андрій16 Грудня 2025, 18:371 Min Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Китайські вчені досліджували вплив кисломолочних продуктів на організм після тривалого вживання алкоголю і дійшли висновку, що вони мають позитивний ефект на печінку. Про користь кефіру, йогурту та інших ферментованих молочних продуктів для травної системи було відомо давно, але науковці вирішили перевірити, чи поширюється цей вплив і на інші органи.

    Для експерименту дослідники використали лабораторних гризунів. Протягом тривалого часу мишам давали алкоголь, спостерігаючи за їхнім станом і фіксуючи зміни у функціонуванні організму. Після цього науковці замінили алкоголь у раціоні тварин на кефір, багатий на бактерії Lactobacillus rhamnosus, щоб оцінити його відновлювальні властивості.

    Результати експерименту показали, що кисломолочна продукція не лише підтримує шлунково-кишковий тракт, а й сприяє відновленню печінки після пошкоджень, спричинених регулярним вживанням спиртного. Бактерії, що містяться у кефірі, допомагають зменшити накопичення жирових клітин у печінці та усунути часткові порушення функцій цього органу. Фахівці підкреслили, що регулярне включення ферментованих молочних продуктів у раціон може значно покращити стан печінки та зменшити наслідки токсичного впливу алкоголю.

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    алкоголь вчені
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Названо головну помилку, через яку українці провалюють іспит на водійські права: подробиці

    20:46

    Вчені знайшли дивні величезні тунелі, які не могла зробити людина

    20:38

    Google тестує функцію налаштування видачі новин за допомогою ШІ

    20:31

    Боржникам остаточно “перекриють кисень”: які нові санкції готують

    20:22

    В Україні може зʼявитися новий податок: що кажуть в Раді

    20:13

    У Раді повідомили, чому неможливі вибори під час війни

    20:05

    Оренда житла в Карпатах: скільки доведеться заплатити за відпочинок у 2025 році

    19:56

    Мільйони українців подали заявки на “зимову тисячу”: коли кінцевий строк

    19:47

    Коли варять кутю в Україні: точна дата і правила

    19:32

    Бійка у Раді через Сирського і військову реформу

    19:23
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.