Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Вчені назвали вік, коли фізична форма та сила починають знижуватися
    • Вчені гадки не мають, як це пояснити: топ-5 історичних загадок без відповіді
    • ШІ Ісус Христос з’явився в церкві у Швейцарії: що він робить
    • Їхня надійність розчаровує: механік назвав 10 автомобілів, які дуже часто ламаються
    • Постановка на військовий облік і мобілізація: чи можливо без ВЛК
    • По 50 годин на тиждень: у яких країнах найбільше працюють
    • КНДР показала першу ядерну субмарину – Пхеньян вихваляється новою силою
    • Як не погладшати після новорічних світ і взимку: ці 12 порад вас точно здивують
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Названо одну з найпопулярніших страв, яку категорично не можна розігрівати двічі

    Названо одну з найпопулярніших страв, яку категорично не можна розігрівати двічі

    Коломієць НадіяКоломієць Надія13 Січня 2025, 15:322 Mins Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Сучасний ритм життя змушує нас економити час, тому багатьом зручніше готувати їжу на кілька днів, а потім розігрівати її за потреби.

    Однак далеко не всі страви безпечно піддавати повторній тепловій обробці, однією з таких є рис. Розповідаємо, чому експерти з безпеки харчування категорично забороняють розігрівати страви, у яких є рис.

    Чому не можна двічі розігрівати рис: поради експертів

    Якщо повторно розігрівати страви, у яких міститься рис, можна легко отруїтися. До того ж, варений рис потребує правильного зберігання і ось чому. Річ у тім, що сирі рисові зерна можуть містити бактерію Bacillus cereus, яка здатна виділяти токсичні речовини. Навіть під час приготування за високих температур спори цієї бактерії можуть вижити. Якщо зварений рис залишити за кімнатної температури на тривалий час, бактерії починають активно розмножуватися, а їхні токсини можуть спричинити харчове отруєння.

    Які можуть бути симптоми отруєння, спричинені бактерією Bacillus cereus? Це нудота, блювота, діарея та запаморочення, ознаки можуть проявитися вже за кілька годин після вживання зіпсованого продукту.

    Щоб уникнути подібних ризиків, рекомендовано дотримуватися кількох правил.

    • Зберігайте готовий рис чи страви з рисом у холодильнику за температури +5°C.
    • Охолоджуйте рис якомога швидше після приготування.
    • Розігрівайте лише один раз.

    Якщо ви не впевнені у свіжості страви з рису, краще її взагалі не їсти, щоб потім не було проблем.

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    безпечне харчування поради страви
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Вчені назвали вік, коли фізична форма та сила починають знижуватися

    00:57

    Вчені гадки не мають, як це пояснити: топ-5 історичних загадок без відповіді

    00:46

    ШІ Ісус Христос з’явився в церкві у Швейцарії: що він робить

    00:38

    Їхня надійність розчаровує: механік назвав 10 автомобілів, які дуже часто ламаються

    00:31

    Постановка на військовий облік і мобілізація: чи можливо без ВЛК

    00:22

    По 50 годин на тиждень: у яких країнах найбільше працюють

    00:13

    КНДР показала першу ядерну субмарину – Пхеньян вихваляється новою силою

    00:05
    25 Грудня

    Як не погладшати після новорічних світ і взимку: ці 12 порад вас точно здивують

    23:54

    В Україні можуть злетіти ціни з 1 січня: що подорожчає та на скільки

    23:45

    Дві рідкісні золоті монети віком 2300 років виявили у болоті

    23:37
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.