Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Білорусь отримала третю партію одних з найпотужніших винищувачів РФ
    • Названо суму, яку Усик вже встиг заробити за боксерську кар’єру
    • Україна планує запустити власне виробництво 105-мм артилерійських снарядів
    • Пенсія по втраті годувальника-військового 2026: скільки отримають родини захисників
    • Зустріч Зеленського і Трампа: у Європі не знають, чого очікувати
    • Ви будете здивовані: назвали професії в Україні, які точно не замінить штучний інтелект
    • Сибіга пояснив, навіщо росіяни сьогодні вгатили по Україні
    • Українців чекає нова “мінімалка”: скільки платитимуть уже з 2026 року
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Лікарі пояснили, чому небезпечно розігрівати рис повторно

    Лікарі пояснили, чому небезпечно розігрівати рис повторно

    Ткаченко ВалентинаТкаченко Валентина01 Вересня 2025, 22:261 Min Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Якщо варений рис залишається стояти при кімнатній температурі занадто довго, бактерія Bacillus cereus в ньому виробляє термостійкі токсини. В результаті ви буквально можете отруїтися рисом при повторному його розігріванні.

    Сирий рис часто містить бактерію Bacillus cereus. Вона утворює спори, які витримують нагрівання і приготування їжі. За словами Дженніфер Дж. Куінлан, доктора філософії, мікробіолога харчових продуктів і професора кафедри нутриціології Університету Дрекселя у Філадельфії, високі температури можуть «розбудити» ці спори. Коли варений рис зберігається при кімнатній температурі, активовані спори можуть прорости і виробляти термостійкі токсини. Тому повторно розігрівати рис небезпечно, якщо він кілька годин перебував у кімнаті, а не в холодильнику.

    Найкраще вживати рис відразу після його приготування або швидко охолодити його до -15,5 градусів за Цельсієм або нижче. У цьому випадку його можна буде з’їсти протягом декількох днів: зазвичай це чотири доби.

    Матеріали новинного характеру не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед прийняттям рішення проконсультуйтеся з фахівцем.

    Джерело: Verywell Health

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    лікарі
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Білорусь отримала третю партію одних з найпотужніших винищувачів РФ

    12:54

    Названо суму, яку Усик вже встиг заробити за боксерську кар’єру

    12:45

    Україна планує запустити власне виробництво 105-мм артилерійських снарядів

    12:37

    Пенсія по втраті годувальника-військового 2026: скільки отримають родини захисників

    12:30

    Зустріч Зеленського і Трампа: у Європі не знають, чого очікувати

    12:21

    Ви будете здивовані: назвали професії в Україні, які точно не замінить штучний інтелект

    12:07

    Сибіга пояснив, навіщо росіяни сьогодні вгатили по Україні

    12:06

    Українців чекає нова “мінімалка”: скільки платитимуть уже з 2026 року

    11:54

    Путін несподівано визнав перевагу України, і зробив це публічно

    11:45

    Що відбувається із Сонцем наприкінці грудня: свіжий прогноз учених

    11:37
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.