Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • NYT: Росія сприяла будівництву атомної субмарини для КНДР
    • Коли краще бронювати відпустку, щоб зекономити половину бюджету
    • Кулеба розповів, які маршрути “3000 км Україною” користуються попитом
    • Речі в домі, які крадуть вашу енергію — ви їх не помічаєте
    • Оцифрування трудових книжок: чи зачепить пенсіонерів
    • Нові авто ламаються частіше: чому старі машини надійніші
    • “Воєнні тури” на Донбасі: що готує Росія — The Times
    • Відстрочка у 2026 році: яку мінімальну зарплату встановили
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Експерти назвали цитрус, що зупиняє рак: в чому його секрет

    Експерти назвали цитрус, що зупиняє рак: в чому його секрет

    Дмитрук АндрійДмитрук Андрій11 Вересня 2024, 13:231 Min Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Кумкват, також відомий як “золотий апельсин” або “декоративний мандарин”, вирізняється багатим вітамінно-мінеральним складом і високим вмістом флавоноїдів, які підвищують захист організму від канцерогенів. Турецькі лікарі назвали цей фрукт одним з найефективніших для профілактики раку.

    В Україні кумкват здебільшого продають у консервованому вигляді, проте навіть у вигляді варення чи цукатів він зберігає частину своїх корисних властивостей.

    Ціни на кумкват, Главком
    Ціни на кумкват, Главком

    З усіх цитрусових кумкват найкраще допомагає у профілактиці раку і навіть може уповільнити його розвиток, завдяки вмісту вітаміну С і антиоксидантів-флавоноїдів. Крім того, кумкват багатий на кальцій, який зміцнює кістки, покращує стан шкіри та допомагає позбутися пігментних плям.

    Він також сприяє травленню, розганяє метаболізм і очищає кишечник. Ефірні масла, що містяться у шкірці, допомагають боротися із симптомами застуди і зміцнюють імунітет.

    Кумкват рекомендують їсти разом зі шкіркою. Найкраще його заготовлювати в сушеному вигляді, а також можна варити джеми і варення. Хоча частина корисних речовин втрачається під час термічної обробки, таке варення все одно залишається корисним і за властивостями нагадує малинове.

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    вчені рак цитрус
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    NYT: Росія сприяла будівництву атомної субмарини для КНДР

    09:00

    Коли краще бронювати відпустку, щоб зекономити половину бюджету

    08:49

    Кулеба розповів, які маршрути “3000 км Україною” користуються попитом

    08:38

    Речі в домі, які крадуть вашу енергію — ви їх не помічаєте

    08:23

    Оцифрування трудових книжок: чи зачепить пенсіонерів

    08:09

    Нові авто ламаються частіше: чому старі машини надійніші

    08:00

    “Воєнні тури” на Донбасі: що готує Росія — The Times

    07:44

    Відстрочка у 2026 році: яку мінімальну зарплату встановили

    07:37

    Що чекає українців найближчими днями: прогноз енергетиків

    07:22

    Лікарі попередили: ця звичка після 30 років прискорює старіння вдвічі

    07:10
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.