Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Росія випробовує новий корабель, який може нести “Калібри”
    • ППО України суттєво посилиться: яку зброю вперше передасть Франція
    • Українські війська в Мирнограді в оперативному оточенні — Костенко
    • Сніг і морози наступають: коли в Україні різко зміниться погода
    • “Втікати було нікуди”: Ткач розповів, як знайшов Міндіча в Тель-Авіві. Відео
    • Влада США пропонує мігрантам солідні суми, аби ті покинули країну
    • Трамп оголосив газету The New York Times загрозою національній безпеці для США
    • У Росії відкрито «засвітили» двійника Путіна: де проколовся Кремль
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Названо розповсюджену помилку, яка перетворює каву на отруту

    Названо розповсюджену помилку, яка перетворює каву на отруту

    Ткаченко ВалентинаТкаченко Валентина31 Грудня 2024, 14:211 Min Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Експерти з безпеки харчування рекомендують уникати цієї помилки під час приготування кави, вона може зробити улюблений ранковий напій токсичним.

    Мабуть, ми всі хоч раз розігрівали холодну каву в мікрохвильовці чи на плиті. Однак цього робити не можна, бо це може зробити каву вкрай шкідливою для здоров’я.

    Чому не можна розігрівати остиглу каву

    Під час повторного нагрівання в каві відбуваються хімічні реакції, які змінюють її складові компоненти. Хлорогенові кислоти, що містяться в напої, руйнуються і перетворюються на речовини, які викликають проблеми з травленням і провокують підвищену кислотність шлунку.

    Окрім того, повторне нагрівання напою істотно погіршує його смакові властивості, руйнує корисні антиоксидантні сполуки і може спровокувати розмноження шкідливих мікроорганізмів.

    Експерти з безпеки харчування рекомендують по можливості завжди вживати свіжу каву одразу після приготування. Якщо напій охолонув, краще приготувати новий, ніж ризикувати своїм здоров’ям.

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    безпека харчування кава помилки
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Росія випробовує новий корабель, який може нести “Калібри”

    14:37

    ППО України суттєво посилиться: яку зброю вперше передасть Франція

    14:30

    Українські війська в Мирнограді в оперативному оточенні — Костенко

    14:21

    Сніг і морози наступають: коли в Україні різко зміниться погода

    14:12

    “Втікати було нікуди”: Ткач розповів, як знайшов Міндіча в Тель-Авіві. Відео

    14:04

    Влада США пропонує мігрантам солідні суми, аби ті покинули країну

    13:55

    Трамп оголосив газету The New York Times загрозою національній безпеці для США

    13:46

    У Росії відкрито «засвітили» двійника Путіна: де проколовся Кремль

    13:38

    ТЦК не має повноважень обмежувати свободу людини – військовий омбудсмен

    13:31

    Вбиця кишківника зовсім поруч: названо найгірший перекус

    13:22
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.