Експерти з безпеки харчування рекомендують уникати цієї помилки під час приготування кави, вона може зробити улюблений ранковий напій токсичним.
Мабуть, ми всі хоч раз розігрівали холодну каву в мікрохвильовці чи на плиті. Однак цього робити не можна, бо це може зробити каву вкрай шкідливою для здоров’я.
Чому не можна розігрівати остиглу каву
Під час повторного нагрівання в каві відбуваються хімічні реакції, які змінюють її складові компоненти. Хлорогенові кислоти, що містяться в напої, руйнуються і перетворюються на речовини, які викликають проблеми з травленням і провокують підвищену кислотність шлунку.
Окрім того, повторне нагрівання напою істотно погіршує його смакові властивості, руйнує корисні антиоксидантні сполуки і може спровокувати розмноження шкідливих мікроорганізмів.
Експерти з безпеки харчування рекомендують по можливості завжди вживати свіжу каву одразу після приготування. Якщо напій охолонув, краще приготувати новий, ніж ризикувати своїм здоров’ям.