Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Офіцерів 125-ї бригади кинули під Купʼянськ в піхоту: що сталося
    • Скандал у ЄС: Орбан сумнівається, що Росія напала на Україну
    • Фінальна ракетна атака-2025 Росії: куди масовано може поцілити Путін
    • Ціни на овочі за рік повністю переписали: як змінилась вартість борщового набору
    • Росіянки “народжують по півтори дитини”: Кремль пропонує народжувати ще в дитинстві
    • В Україні готують нові правила мобілізації з 1 січня: все робитимуть автоматично
    • Facebook може запровадити оплату за поширення посилань: зростають ризики для ЗМІ
    • Погода на Різдво: синоптикиня розповіла, наскільки холодно буде в Україні
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Названо розповсюджену помилку, яка перетворює каву на отруту

    Названо розповсюджену помилку, яка перетворює каву на отруту

    Ткаченко ВалентинаТкаченко Валентина31 Грудня 2024, 14:211 Min Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Експерти з безпеки харчування рекомендують уникати цієї помилки під час приготування кави, вона може зробити улюблений ранковий напій токсичним.

    Мабуть, ми всі хоч раз розігрівали холодну каву в мікрохвильовці чи на плиті. Однак цього робити не можна, бо це може зробити каву вкрай шкідливою для здоров’я.

    Чому не можна розігрівати остиглу каву

    Під час повторного нагрівання в каві відбуваються хімічні реакції, які змінюють її складові компоненти. Хлорогенові кислоти, що містяться в напої, руйнуються і перетворюються на речовини, які викликають проблеми з травленням і провокують підвищену кислотність шлунку.

    Окрім того, повторне нагрівання напою істотно погіршує його смакові властивості, руйнує корисні антиоксидантні сполуки і може спровокувати розмноження шкідливих мікроорганізмів.

    Експерти з безпеки харчування рекомендують по можливості завжди вживати свіжу каву одразу після приготування. Якщо напій охолонув, краще приготувати новий, ніж ризикувати своїм здоров’ям.

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    безпека харчування кава помилки
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Офіцерів 125-ї бригади кинули під Купʼянськ в піхоту: що сталося

    20:19

    Скандал у ЄС: Орбан сумнівається, що Росія напала на Україну

    20:15

    Фінальна ракетна атака-2025 Росії: куди масовано може поцілити Путін

    20:14

    Ціни на овочі за рік повністю переписали: як змінилась вартість борщового набору

    19:56

    Росіянки “народжують по півтори дитини”: Кремль пропонує народжувати ще в дитинстві

    19:47

    В Україні готують нові правила мобілізації з 1 січня: все робитимуть автоматично

    19:39

    Facebook може запровадити оплату за поширення посилань: зростають ризики для ЗМІ

    19:32

    Погода на Різдво: синоптикиня розповіла, наскільки холодно буде в Україні

    19:23

    Новий рік на самоті: як зустріти, щоб не засумувати

    19:14

    Взимку ці фрукти й овочі краще не купувати: дієтологи б’ють на сполох

    19:06
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.