Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Жінка купила на секонд-хенді сумочку за 200 грн та була шокована її реальною ціною
    • Фахівці пояснили, чи потрібно вимикати Wi-Fi-роутер на ніч
    • Вчені нарешті з’ясували, що гірше: захворіти на COVID-19 чи отримати вакцину
    • “Багато хто сяде”: правозахисник заявив про масові суди над ТЦК
    • По 10 гривень за кіловат: депутат вигадав, як змусити українців економити світло
    • Досвідчений механік назвав головні проблеми китайських автомобілів: про що варто знати
    • Путіна паралізував страх: озвучено несподівану причину проблем диктатора з перемовинами
    • Чи можна залишати смартфон на зарядці на всю ніч: що кажуть виробники
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Українцям радять не купувати половинки кавуна: експертка пояснила чому

    Українцям радять не купувати половинки кавуна: експертка пояснила чому

    Ткаченко ВалентинаТкаченко Валентина19 Липня 2025, 22:511 Min Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Половинки кавуна можуть становити небезпеку для здоров’я. Усе через ризик зараження бактеріями при неправильному зберіганні та обробці, — про це повідомила нутриціологиня в Instagram, як пише видання 19 липня.

    Фахівчиня пояснила, що розрізані кавуни часто не миють перед тим, як нарізати. Весь пил і мікроби з поверхні шкірки потрапляють одразу на м’якоть. Це створює ідеальні умови для розвитку кишкової палички, сальмонели та інших небезпечних бактерій.

    Чому не варто купувати кавун половинками

    Також, за її словами, немає жодної гарантії, скільки часу кавун пролежав розрізаним. Якщо м’якоть була на спеці понад 2–3 години — ризик харчового отруєння значно зростає. Фахівчиня додала, що в таких умовах у м’якоті руйнується вітамін С, який зазвичай міститься в свіжому продукті.

    М'якоть кавуна

    Вона порадила купувати тільки цілі кавуни. Перед споживанням їх потрібно ретельно мити, а зберігати вже розрізані — лише в холодильнику і не довше однієї доби.

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    безпека кавун поради
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Жінка купила на секонд-хенді сумочку за 200 грн та була шокована її реальною ціною

    00:57

    Фахівці пояснили, чи потрібно вимикати Wi-Fi-роутер на ніч

    00:46

    Вчені нарешті з’ясували, що гірше: захворіти на COVID-19 чи отримати вакцину

    00:38

    “Багато хто сяде”: правозахисник заявив про масові суди над ТЦК

    00:31

    По 10 гривень за кіловат: депутат вигадав, як змусити українців економити світло

    00:22

    Досвідчений механік назвав головні проблеми китайських автомобілів: про що варто знати

    00:13

    Путіна паралізував страх: озвучено несподівану причину проблем диктатора з перемовинами

    00:05
    18 Грудня

    Чи можна залишати смартфон на зарядці на всю ніч: що кажуть виробники

    23:54

    Коли нічого вдягнути: як по-новому закохатися у свій гардероб

    23:45

    Постійна втома і ламкі нігті: 9 ознак того, що ви їсте замало білка

    23:37
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.