Під час спекотного літа корисно відрегулювати раціон харчування. Багато людей у спекотний період відмовляються від жирної та м’ясної їжі, і це є абсолютно нормальним. Експерти вважають, що альтернативою м’ясу у спеку можуть стати холодні овочеві супи.
Продукти, якими варто харчуватися у спеку:
- Айран – низькокалорійний, чудово втамовує голод і спрагу, очищає організм і правильно регулює роботу шлунково-кишкового тракту;
- Кефір – містить необхідні амінокислоти, кальцій і калій, покращує травлення, втамовує голод і спрагу;
- Банани – містить калій, що підтримує серцево-судинну систему. Вони зменшують почуття голоду;
- Крупи – служать джерелом енергії для організму протягом дня, а також містять корисні вітаміни та мінерали;
- Морепродукти – джерело здорових жирів і білка.
Корисним буде додати до їжі різні зелені листові овочі, а також споживати всі види сезонних ягід та фруктів.
Яких продуктів варто уникати, коли спекотно:
- краще уникати будь-яких солодощів, адже вони впливають на роботу печінки, мозку, розбалансовують обмін речовин;
- не варто пити солодкі газовані напої, пакетовані соки, морси;
- варто прибрати зі свого раціону ковбаси, сосиски;
- також краще обмежити кількість м’яса.
Фахівці нагадують, що окрім харчування, в спеку потрібно приділити увагу звичайні воді. Не варто зловживати холодними напоями, тому що вони погіршують травлення. Лікарі рекомендують уникати солодких газованих напоїв і пакетованих соків. Корисними у спекотну пору будуть кисломолочні напої без цукру; зелений чай з лимоном або імбирем.