Дослідження показало, що виражене негативне ставлення дорослих до овочів через міміку впливає на харчові вподобання їхніх дітей.
Провідна авторка дослідження, доктор Кеті Едвардс наголосила, що у дітей розвивається негативне ставлення до овочів, коли батьки виразом обличчя демонструють свою огиду до продуктів.
У дослідженні взяло участь більше 200 молодих жінок.
Вони переглядали відео, на якому невідомий дорослий чоловік їв сиру броколі з різними виразами обличчя: позитивним, нейтральним або негативним.
Після перегляду учасниць опитували стосовно їхніх вподобань та бажання з’їсти сиру броколі.
Результати вказують на те, що спостереження за негативними виразами обличчя дорослих під час прийому їжі впливає на оцінку смакових якостей у дітей.
Вчені припускають, що відраза до певних продуктів може бути захисним механізмом, який запобігає вживанню шкідливих речовин.
Дослідження показує, що батькам важливо позитивно ставитися до овочів. Так більше шансів у формуванні здорових харчових звичок у дітей.