• Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • В Україні обмежать пенсії тим, хто зрадив країну: скільки отримуватимуть засуджені
    • Записують в порушники “на око”: коли можна виграти суд проти ТЦК
    • У США назвали п’ятьох людей, які керували країною замість Байдена
    • Юлія Тимошенко з іншими нардепами вбралися у вишиванки (Фото)
    • NASA виявило секретну ядерну базу США в Гренландії – WSJ
    • Плати або втратиш усе: новий законопроєкт про покарання боржників уже на розгляді у Верховній Раді
    • Відключення світла до 10 годин щодня: українців готують до повернення жорстких графіків
    • Почалися масові перевірки: будуть шукати ухилянтів, міністр назвав умови
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Експерт
    Підтримати нас
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Головна сторінка » Назвали овоч, що знижує ризик раку та серцевих захворювань

    Назвали овоч, що знижує ризик раку та серцевих захворювань

    Лисенко КатеринаЛисенко Катерина15 Жовтня 2024, 12:302 хвилини на читання Новини зоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Вчені з Семфордського університету з’ясували, що вживання моркви тричі на тиждень значно підвищує рівень каротиноїдів у шкірці. Ці речовини знижують ризик розвитку раку і серцевих захворювань.

    Про це повідомляє Health News із посиланням на онлайн-платформу NUTRITION 2024, де результати дослідження будуть опубліковані з першого по друге липня.

    В експерименті взяли участь 60 молодих людей. Їх розділили на три групи. Протягом чотирьох тижнів перша група перекушувала шматочками яблук сорту Гренні Сміт (контрольна група), друга – молодою морквою (в кількості, що дорівнює 100 грамам на порцію). Третя група приймала полівітамінну добавку, що містить бета-каротин, а четвертій групі було доручено їсти молоду моркву і одночасно вживати вітамінний комплекс.

    До і після експерименту вчені оцінювали рівень каротиноїдів в шкірі кожного добровольця. Каротиноїди — це фітонутрієнти, які надають червоний, помаранчевий і жовтий кольори багатьом фруктам і овочам. Більш високий рівень каротиноїдів в організмі, який передбачає активне споживання яскравої рослинної їжі, корелює з підвищенням антиоксидантного захисту, зниженням ризику серцевих захворювань і деяких видів раку, а також поліпшенням здоров’я шкіри та імунної функції.

    Результати показали, що три порції дитячої моркви на тиждень в якості перекусу сприяли значному збільшенню концентрації каротиноїдів в шкірці. Поєднання моркви з полівітамінами ще більше підвищило рівень цих фітонутрієнтів.

    Вчені прийшли до висновку, що правильні харчові звички ефективно забезпечують організм життєво важливими поживними речовинами і покращують здоров’я. Згідно з результатами дослідження, для зниження ризику розвитку раку і серцево-судинних захворювань можна внести невелику зміну в свій раціон – збільшити споживання моркви і вибрати добавки для посилення ефекту.

    вчені овоч

    Читайте також

    Назвали простий спосіб зрозуміти, чи зможете ви дожити до 100 років

    Як помідори впливають на серце: п’ять цілющі властивості цього продукту

    Працюватиме 10 років: вчені розробили універсальну вакцину від усіх форм грипу

    Останні новини
    Сьогодні

    В Україні обмежать пенсії тим, хто зрадив країну: скільки отримуватимуть засуджені

    16:21

    Записують в порушники “на око”: коли можна виграти суд проти ТЦК

    16:12

    У США назвали п’ятьох людей, які керували країною замість Байдена

    16:04

    Юлія Тимошенко з іншими нардепами вбралися у вишиванки (Фото)

    15:56

    NASA виявило секретну ядерну базу США в Гренландії – WSJ

    15:39

    Плати або втратиш усе: новий законопроєкт про покарання боржників уже на розгляді у Верховній Раді

    15:32

    Відключення світла до 10 годин щодня: українців готують до повернення жорстких графіків

    15:23

    Почалися масові перевірки: будуть шукати ухилянтів, міністр назвав умови

    15:18

    В якій пастці може опинитися Україна на переговорах: що вже звертає на себе увагу

    15:17

    Повістка у смартфоні: що змінилося із запуском функції у додатку “Резерв+”

    14:58
    Дивитись ще
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Введіть вище запит та натисніть Enter для пошуку. Натисніть Esc, щоб скасувати.