Новий звіт Головного хірурга США висвітлює ризики, пов’язані з вживанням алкоголю, та його зв’язок із розвитком раку. Дослідження показують, що навіть 1-2 напої на день можуть підвищити ризик раку молочної залози, печінки, стравоходу та інших органів. Алкоголь є третьою за значущістю причиною раку, яку можна попередити, після тютюну та ожиріння.
Головний хірург пропонує додати попереджувальні етикетки на алкогольні напої, щоб підвищити обізнаність про ці ризики. У звіті також зазначено, що 25% випадків раку трапляються у людей, які споживають алкоголь помірно.
Алкоголь пошкоджує ДНК, підвищує рівень гормонів, як-от естроген, і сприяє засвоєнню інших канцерогенів. Хоча безпечної дози алкоголю не існує, навіть помірне вживання може бути шкідливим. CDC рекомендує обмежити споживання: один напій для жінок і два для чоловіків на день. Що менше алкоголю, то краще для здоров’я.