Печінка - унікальний орган, здатний до самовідновлення. Вона бере участь практично у всіх обмінних процесах в організмі. Аби печінка почувалася добре, не в останню чергу треба стежити за харчуванням.
Є каші, які сприяють очищенню важливого органу і забезпечать його безперебійну роботу.
Вівсянка
Вівсянка – одна з найпопулярніших каш у світі, яка нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту та знижує кислотність. Вона сприяє абсорбції жиру, зменшуючи навантаження на печінку, та допомагає виводити токсини. Вівсянка містить кальцій, калій, фосфор, магній, залізо та клітковину, забезпечуючи тривале насичення та енергію.
Все це дозволяє зменшити споживання інших продуктів і знизити навантаження на печінку.
Каша з гарбузом
Гарбузова каша прискорює регенерацію клітин печінки завдяки антиоксидантам. Вона містить вітаміни A, C, E, B, а також калій, кальцій, фосфор, магній та сірку, які добре впливають на всі системи організму.
Крім цього, гарбуз містить рідкісний вітамін T, який допомагає виводити шлаки, спалювати жир та знижувати рівень поганого холестерину.
Ця каша не тільки очищає печінку, а й допомагає нормалізувати роботу шлунка та кишківника.
Пшоняна каша
У каші з пшоняної крупи містяться білки, залізо, фосфор, магній і вітаміни групи B. Крім того, ця крупа багата антиоксидантами, які допомагають організму швидше позбавлятися токсинів та знижують навантаження на печінку.
Завдяки вмісту ліпідів пшоняна каша допомагає організму позбутися зайвого жиру та шлаків.