Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • У КНДР показали виробництво ракет, якими Росія б’є по Україні
    • Скандал у ЗС РФ: війська дронів очолив «Юра Унітаз»
    • Мобілізація чоловіків 50+ у 2026 році: кого заберуть, а хто уникне служби
    • «Флеш» попередив, де потрібно посилити ППО: «Потім не охайте»
    • На ринку справжній ажіотаж: ціни на популярний овоч в Україні стрімко летять вгору
    • Які авто стануть хітами 2026 року: експерти оглянули ключові прем’єри
    • Фінмоніторинг посилиться: банки блокуватимуть картки без попередження
    • Заберуть навіть у тих, хто вже отримує: кого у 2026 році позбавлять субсидій
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Названо одну з найпопулярніших страв, яку категорично не можна розігрівати двічі

    Названо одну з найпопулярніших страв, яку категорично не можна розігрівати двічі

    Коломієць НадіяКоломієць Надія13 Січня 2025, 15:322 Mins Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Сучасний ритм життя змушує нас економити час, тому багатьом зручніше готувати їжу на кілька днів, а потім розігрівати її за потреби.

    Однак далеко не всі страви безпечно піддавати повторній тепловій обробці, однією з таких є рис. Розповідаємо, чому експерти з безпеки харчування категорично забороняють розігрівати страви, у яких є рис.

    Чому не можна двічі розігрівати рис: поради експертів

    Якщо повторно розігрівати страви, у яких міститься рис, можна легко отруїтися. До того ж, варений рис потребує правильного зберігання і ось чому. Річ у тім, що сирі рисові зерна можуть містити бактерію Bacillus cereus, яка здатна виділяти токсичні речовини. Навіть під час приготування за високих температур спори цієї бактерії можуть вижити. Якщо зварений рис залишити за кімнатної температури на тривалий час, бактерії починають активно розмножуватися, а їхні токсини можуть спричинити харчове отруєння.

    Які можуть бути симптоми отруєння, спричинені бактерією Bacillus cereus? Це нудота, блювота, діарея та запаморочення, ознаки можуть проявитися вже за кілька годин після вживання зіпсованого продукту.

    Щоб уникнути подібних ризиків, рекомендовано дотримуватися кількох правил.

    • Зберігайте готовий рис чи страви з рисом у холодильнику за температури +5°C.
    • Охолоджуйте рис якомога швидше після приготування.
    • Розігрівайте лише один раз.

    Якщо ви не впевнені у свіжості страви з рису, краще її взагалі не їсти, щоб потім не було проблем.

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    безпечне харчування поради страви
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    У КНДР показали виробництво ракет, якими Росія б’є по Україні

    23:12

    Скандал у ЗС РФ: війська дронів очолив «Юра Унітаз»

    23:04

    Мобілізація чоловіків 50+ у 2026 році: кого заберуть, а хто уникне служби

    22:55

    «Флеш» попередив, де потрібно посилити ППО: «Потім не охайте»

    22:46

    На ринку справжній ажіотаж: ціни на популярний овоч в Україні стрімко летять вгору

    22:38

    Які авто стануть хітами 2026 року: експерти оглянули ключові прем’єри

    22:31

    Фінмоніторинг посилиться: банки блокуватимуть картки без попередження

    22:22

    Заберуть навіть у тих, хто вже отримує: кого у 2026 році позбавлять субсидій

    22:13

    Українцям у ЄС готують нові правила відбору: кому не дозволять залишитись

    22:05

    Українці отримають виплату одразу за 2 місяці: коли нарахують гроші

    21:54
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.