Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Земля під ударом: магнітна буря накриє планету на Різдво
    • Українцям пояснили, як рахувати дні безвізу правильно
    • Яка погода на Різдво: холодно, але снігу не буде
    • Вчені довели, що нестача сну змінює роботу мозку вже за 3 дні
    • Прогноз США: коли може завершитися війна в Україні
    • Енергетична криза: тривалі відключення світла неминучі
    • Польща змінює позицію: чому допомога українським біженцям стрімко скорочується
    • Удар дронів по РФ: у порту Краснодарського краю зайнялися нафтопродукти
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Експерти назвали цитрус, що зупиняє рак: в чому його секрет

    Експерти назвали цитрус, що зупиняє рак: в чому його секрет

    Дмитрук АндрійДмитрук Андрій11 Вересня 2024, 13:231 Min Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Кумкват, також відомий як “золотий апельсин” або “декоративний мандарин”, вирізняється багатим вітамінно-мінеральним складом і високим вмістом флавоноїдів, які підвищують захист організму від канцерогенів. Турецькі лікарі назвали цей фрукт одним з найефективніших для профілактики раку.

    В Україні кумкват здебільшого продають у консервованому вигляді, проте навіть у вигляді варення чи цукатів він зберігає частину своїх корисних властивостей.

    Ціни на кумкват, Главком
    Ціни на кумкват, Главком

    З усіх цитрусових кумкват найкраще допомагає у профілактиці раку і навіть може уповільнити його розвиток, завдяки вмісту вітаміну С і антиоксидантів-флавоноїдів. Крім того, кумкват багатий на кальцій, який зміцнює кістки, покращує стан шкіри та допомагає позбутися пігментних плям.

    Він також сприяє травленню, розганяє метаболізм і очищає кишечник. Ефірні масла, що містяться у шкірці, допомагають боротися із симптомами застуди і зміцнюють імунітет.

    Кумкват рекомендують їсти разом зі шкіркою. Найкраще його заготовлювати в сушеному вигляді, а також можна варити джеми і варення. Хоча частина корисних речовин втрачається під час термічної обробки, таке варення все одно залишається корисним і за властивостями нагадує малинове.

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    вчені рак цитрус
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Земля під ударом: магнітна буря накриє планету на Різдво

    09:39

    Українцям пояснили, як рахувати дні безвізу правильно

    09:26

    Яка погода на Різдво: холодно, але снігу не буде

    09:13

    Вчені довели, що нестача сну змінює роботу мозку вже за 3 дні

    09:00

    Прогноз США: коли може завершитися війна в Україні

    08:48

    Енергетична криза: тривалі відключення світла неминучі

    08:38

    Польща змінює позицію: чому допомога українським біженцям стрімко скорочується

    08:22

    Удар дронів по РФ: у порту Краснодарського краю зайнялися нафтопродукти

    08:12

    Механіки попередили водіїв про помилку, яка «вбиває» двигун узимку

    08:00

    Кім Чен Ин власноруч керував випробуванням далекобійної ракети

    07:47
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.