Як позбавитися вісцерального жиру: найефективніші вправи від тренера

Чимало людей прагнуть покращити свою фізичну форму і позбутися зайвого жиру. Найкращий шлях до цього – дотримуватися трьох основних принципів: регулярно виконувати силові тренування, підтримувати збалансоване харчування і систематично займатися кардіо.

Постійно практикуючи ці звички, ви зможете зменшити кількість жиру та досягти бажаних форм. Однак варто врахувати, що процес схуднення може залежати від індивідуальних особливостей організму, генетики, минулого досвіду з тренуваннями та загального стилю життя, пояснює eatthis.com.

Тренер Тім Лю опублікував найефективніші вправи для швидкого позбавлення від вісцерального жиру. Але перш ніж заглибитися в деталі, варто розібратися, які типи жиру є в організмі.

Коротка характеристика видів жиру

У тілі людини є різні види жиру, зокрема:

  • Вісцеральний жир – це жир, який накопичується навколо внутрішніх органів і може становити серйозну загрозу для здоров’я, якщо його кількість є надмірною.
  • Підшкірний жир – це жир, який знаходиться безпосередньо під шкірою і часто вважається “упертим”, оскільки його важче позбутися.
  • Основний жир – це жир, необхідний для нормального функціонування організму.

На щастя, вісцеральний жир легше усувається, ніж підшкірний. Один із найефективніших способів його позбавлення – це впровадження високої інтенсивності інтервальних тренувань у свою фітнес-програму. Ці тренування можна виконувати за допомогою різних кардіонавантажень.

Велосипедні спринти

Спочатку вам потрібно буде добре розігрітися, покатавшись у помірному темпі протягом двох хвилин. Коли ви будете готові, спробуйте виконати інтенсивний спринт протягом 15-20 секунд. Після цього уповільніть темп на 20-40 секунд, а потім повторіть цей цикл від 6 до 10 разів.

Інтервали на біговій доріжці

Розпочніть з розміщення ніг з боків бігової доріжки, налаштуйте її на нахил 10% і встановіть швидкість трохи вище вашого звичайного темпу бігу. Як тільки ви налаштуєте параметри, стрибніть на бігову доріжку і біжіть з максимальною швидкістю протягом 30 секунд.

Після завершення спринту, обережно зупиніться, вхопіться за ручки збоку і поверніться на нерухому частину доріжки для відпочинку на 30 секунд. Повторіть цей процес ще 10 разів.

Поштовх ваги

Якщо у вашому спортзалі є санчата, почніть з легкого навантаження. Для новачків – візьміться за високо розташовані ручки і випряміть руки. Штовхайте санки в одному напрямку, потім повертайтеся назад, тримаючи тіло під нахилом приблизно 45 градусів. Не опускайте голову вниз під час руху. Відпочиньте від двох до п’яти хвилин перед наступним підходом. Виконайте від трьох до п’яти підходів.

Інтервали на гребному тренажері

Сідайте на гребний тренажер і виконайте розігрів протягом 1-2 хвилин. Після цього виконайте інтенсивний спринт на 60 секунд і зафіксуйте кількість метрів, які ви подолали за цей час. Відпочиньте три-п’ять хвилин, а потім повторіть ще один раунд на 60 секунд, намагаючись досягти тієї ж відстані, що і в першому спринті. Усього виконайте п’ять раундів.

Коломієць Надія

Recent Posts

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

3 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

10 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

20 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

22 хв. ago

Тепло і сонце перед вихідними: прогноз погоди на 20 вересня потішить українців (карта)

У п'ятницю, 20 вересня, в Україні очікується спокійна, тепла і сонячна погода. Практично по всій…

26 хв. ago

Світло буде по 1,72 грн за кВт/год: кого переведуть на нові тарифи

В Україні діють кілька тарифів на електроенергію. Йдеться про багатозонні тарифи, а також тариф на струм для…

38 хв. ago