Споживання кави натщесерце має вплив на шлунок.
До таких висновків дійшли науковці після проведеного дослідження.
Якщо пити каву на голодний шлунок, це призводить до того, що збільшується вироблення шлункової кислоти, йдеться у дослідженні, опублікованому в американській Медичній бібліотеці. Дослідники зазначили, що у одних людей збільшення вироблення кислоти не викликає дискомфорту, а інші можуть його відчути.
Якщо людина стикається з дискомфортом у шлунку після випитої натщесерце чашки кави, але не може відмовитися від цього напою, то їй радять пити його разом з якоюсь їжею.
Гастроентеролог з американського міста Бостон доктор Супрія Рао поділилася, що рівень кислотності кави близько 5 pH, а шлункової кислоти людини – близько 2 pH.
Медик підкреслила, що наші шлунки можуть впоратися з тією кислотою, яку викликає вживання кави.
“Не обов’язково, що занадто висока кислотність є проблемою, тому що шлунок може з нею впоратися, і насправді в ньому багато слизу, який захищає його. Справа в тому, що ваш стравохід не здатний витримати таке пошкодження кислотою”, пояснює медик.
Нічого небезпечного з вами не станеться. Кава не викликає виразки. Але ви можете просто почуватися некомфортно, поділилася експерт.
Доктор пояснила, що їжа дає людині “деякий буфер з точки зору кислоти” – споживання кави разом з їжею компенсує рівень кислотності, оскільки частина рідини поглинається.
Таки чином, якщо ви будете постійно пити каву на голодний шлунок, то наслідки для вас можуть виникнути через пошкодження стравоходу кислотою