Як дожити до 100 років: найефективніші вправи для довголіття

Кожен має свої власні фітнес-цілі. Хтось прагне схуднути, інші бажають покращити фізичну форму. Але чимало людей починають тренуватися та дотримуватися здорового харчування, щоб продовжити своє життя і залишатися здоровими. 

Якщо ви прагнете досягти цього, вам слід почати з найкращих вправ, які допоможуть дожити до 100 років і більше. Їх опублікувало видання eatthis.com.

Крім естетики, якщо ви хочете жити довше, важливо зберігати хорошу фізичну форму та сповільнювати процес старіння. Щоб досягти цього, необхідно дотримуватися раціону, насиченого нежирним білком і овочами, та регулярно виконувати кардіо і силові тренування. Для досягнення найкращих результатів важливо обирати силові вправи, які сприяють росту м’язів, а також додавати інтервальні тренування для покращення серцево-судинної витривалості. 

Почніть з присідань, тримаючи гантель вертикально перед грудьми. Напружте прес, відведіть стегна назад і присідайте, поки стегна не стануть паралельними до підлоги. Злегка підніміться на чверть шляху, а потім знову опустіться. Натискайте через п’яти й стегна, щоб піднятися, напружуючи квадрицепси та сідниці. Виконайте 3 підходи по 10 повторень.

Для виконання тяги гантелі однією рукою встаньте біля лави, опираючись однією рукою і коліном для стійкості. Візьміть гантель іншою рукою, опустіть її до підлоги, а потім підтягніть до стегна, стискаючи м’язи спини та лати в кінцевій точці руху. Після цього випряміть руку і повторіть вправу. Виконайте 3 підходи по 10 повторень.

Ляжте на похилу лаву з гантелями в обох руках. Випряміть руки над собою, утримуючи гантелі. Повільно опустіть їх до грудей, розтягуючи м’язи. Після цього підніміть гантелі назад, напружуючи грудні м’язи і трицепси. Виконайте 3 підходи по 10 повторень.

Тримаючи гантелі в руках, зробіть крок уперед і обережно опустіть тіло, доки заднє коліно не торкнеться підлоги. Пройдіть вперед іншою ногою і повторіть вправу. Виконайте 3 підходи по 10 повторень.

Ляжте на підлогу, тримаючи гантель у правій руці над головою. Зігніть праве коліно, поставивши ногу на підлогу. Ліву руку витягніть вбік під кутом 45 градусів. Піднімайте тіло, спираючись на праву ногу, утримуючи гантель над головою. Повільно переведіть праву ногу назад і станьте на коліно. Після цього підніміться у повне положення стоячи. Потім поверніться у вихідне положення, виконуючи рух у зворотному порядку. Виконайте 3 підходи по 3-5 повторень для кожної руки.

Ця кардіовправа включає інтервальні спринти на велотренажері. Виконуйте інтенсивні спринти тривалістю 10-15 секунд, після чого знижуйте інтенсивність на 30-40 секунд. Повторюйте цей цикл протягом 10-15 хвилин.

Коломієць Надія

Recent Posts

Перекази з картки на картку: буде не лише блокування, а й штраф від податкової

Останнім часом в Україні все частіше говорять про те, що банківські картки українців піддаватимуться ретельнішому…

4 хв. ago

Комусь 3000 грн, а комусь – майже 10 000: українці можуть вже зараз дізнатись, скільки їм платитимуть в старості

Українці, які отримують середню зарплату, можуть розраховувати на пенсію в розмірі близько 4745 грн, тоді…

13 хв. ago

Чоловік загубив виграшний лотерейний білет на $500 тисяч, але йому знову пощастило (фото)

57-річний Філіп з американського міста Вашингтон (Колумбія, США) вгадав усі п'ять чисел у двох лотерейних…

21 хв. ago

Найнебезпечніший пляж на Землі: з чорним, як смола, піском і небезпечними сплячими хвилями

Ісландія є домом для приголомшливих льодовиків і вулканів, але, як і в усьому світі, тут…

30 хв. ago

Антарктида стрімко зеленішає через глобальне потепління, – нове дослідження (фото)

Через глобальне потепління Антарктичний півострів – найпівнічніша частина Антарктиди – зазнає різких змін і поступово перетворюється на…

39 хв. ago

На Землю насувається надпотужна магнітна буря: скільки вона триватиме

Магнітні бурі в жовтні очікуються кілька разів. Одна з них накриє Землю на початку місяця -…

54 хв. ago