Починаючи день зі сніданку, багатого на білок, ви контролюєте тягу до їжі і сприяєте зниженню ваги. Завдяки білку ви довше зберігаєте ситість, знижуючи спокусу перекусити нездоровою їжею.
Портал She Finds попросив доктора Мрінала Пандіта , дипломованого дієтолога, дати свої рекомендації щодо приготування сніданків, багатих на білок, які одночасно поживні та ситні.
Грецький йогурт – універсальний варіант. Доктор Пандіт пропонує поєднувати його зі свіжими фруктами, горіхами та невеликою кількістю меду. Додавання насіння чиа підвищує вміст омега-3 та клітковини. Яйця з овочами – ще один чудовий вибір. Лікар Пандит рекомендує приготувати омлет зі шпинатом, болгарським перцем та помідорами, а для додаткового білка додати пісну індичку або курячу ковбасу.
Для швидкого та легкого приготування їжі доктор Пандіт радить приготувати на ніч вівсянку із протеїновим порошком. Змішайте вівсяні пластівці з протеїновим порошком і молоком, залиште в холодильнику на ніч і потім додайте|добавляйте| мигдальне масло|мастило| і свіжі ягоди.
Сирний сир із фруктами також є відмінним джерелом білка. Доктор Пандіт пропонує поєднувати його з ананасами, персиками чи ягодами, а для додаткового смаку додавати корицю чи горіхи.
Протеїнові коктейлі готуються дуже швидко. Лікар Пандит рекомендує змішувати протеїновий порошок з бананом, шпинатом, арахісовим маслом та мигдальним молоком, щоб отримати багатий на поживні речовини напій. І нарешті, подумайте про кіноа. Лікар Пандит радить поєднувати кіноа з мигдальним молоком, корицею, медом, нарізаним мигдалем та свіжими ягодами, щоб отримати ситний обід.
Лікар Пандіт підкреслює важливість різноманітності споживання білка. Поєднання рослинних білків, нежирного м’яса, яєць, йогурту та сиру може покращити смак та забезпечити організм необхідними поживними речовинами.