Дослідники з Університету Буффало в Нью-Йорку виявили, що після вживання алкогольних напоїв у людини підвищуються гормони голоду через високий рівень цукру на крові. Тому з похмілля ми прокидаємося з бажанням швидко з’їсти нездорову їжу – жирну, солодку чи солону.
Про це пише Yahoo news .
У дослідженні також наголошується, що всупереч поширеній думці, вживання жирної їжі під час похмілля не покращує стан людини.
Що їсти і пити, щоб позбутися похмілля
Спочатку подбайте про відновлення водного балансу.
Основною причиною похмілля є вплив етанолу – це токсична хімічна речовина, яка діє як сечогінний засіб, і в результаті організм може зневоднюватись. Вода – це перше, з чого потрібно почати, тому випийте велику склянку, коли прокинетеся.
Ваш сніданок також повинен містити продукти, такі як йогурт, що приблизно на 85% складається з води. Нежирні йогурти містять електроліт калію, який допомагає відновити нормальний рівень рідини в організмі. Доповніть йогурт фруктами, наприклад, нарізаною динею та полуницею, та додайте нарізаний банан для додаткового посилення калію.
Після регідратації ваш головний біль і нудота повинні зменшитися, але ви, швидше за все, почуватиметеся розбитим. Це тому, що алкоголь підвищує в організмі рівень гормону стресу епінефрину або адреналіну, що, у свою чергу, призводить до поганої якості сну.
Тоді ви можете потягтися до сковороди, оскільки ми часто хочемо висококалорійної їжі, коли ми втомилися. Але традиційне смажене містить багато насичених жирів, що уповільнюють травлення, а також простих вуглеводів, які негативно впливають на рівень цукру в крові, залишаючи вас ще більш млявими.
Є один продукт, який слід додати до раціону після похмілля – яйця. Вони містять амінокислоту під назвою N-ацетилцистеїн, яка відіграє ключову роль у процесі детоксикації організму.
Дослідники з Японії також виявили в авокадо сполуки, що захищають від пошкодження печінки. Підсмажте трохи хліба грубого помелу, розімніть половину авокадо, покладіть зверху яйце пашот і ви будете на шляху до одужання.
Алкоголь збільшує вироблення в організмі цитокінів, білків, які на здорових рівнях підтримують імунну систему, але в надлишку можуть спричинити руйнівне запалення. Дослідження показали, що вживання жирної риби, багатої на омега-3, може знизити це запалення. Як додатковий бонус, білок та здорові жири, що містяться в лососі, скумбрії, оселедці та сардинах, допоможуть приборкати ваш апетит.
Спробуйте цей простий спосіб приготування лосося. Змішайте сік половини лимона зі щіпкою порошку чилі, кмину, коріандру і паприки. цільнозерновим рисом – і це має прогнати похмілля.