Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Масштабна атака занурила Київ у холод і темряву: третина міста без тепла та світла
    • У США оголосили про закриття головного офісу ФБР
    • Що має найгірший запах у світі: витримати дуже важко
    • Одна з країн ЄС масово депортує українців: кого відправляють додому
    • Через кого насправді Зеленський змінив костюм 
    • Очі північних оленів неймовірним чином змінюються взимку: що відбувається
    • Звичайний різдвяний подарунок може спричинити серйозні проблеми зі здоров’ям: про що йдеться
    • Українець після поповнення картки був змушений заплатити банку 30%, бо не зміг пояснити походження коштів
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Лікарі пояснили, чому небезпечно розігрівати рис повторно

    Лікарі пояснили, чому небезпечно розігрівати рис повторно

    Ткаченко ВалентинаТкаченко Валентина01 Вересня 2025, 22:261 Min Read Здоров'я
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Якщо варений рис залишається стояти при кімнатній температурі занадто довго, бактерія Bacillus cereus в ньому виробляє термостійкі токсини. В результаті ви буквально можете отруїтися рисом при повторному його розігріванні.

    Сирий рис часто містить бактерію Bacillus cereus. Вона утворює спори, які витримують нагрівання і приготування їжі. За словами Дженніфер Дж. Куінлан, доктора філософії, мікробіолога харчових продуктів і професора кафедри нутриціології Університету Дрекселя у Філадельфії, високі температури можуть «розбудити» ці спори. Коли варений рис зберігається при кімнатній температурі, активовані спори можуть прорости і виробляти термостійкі токсини. Тому повторно розігрівати рис небезпечно, якщо він кілька годин перебував у кімнаті, а не в холодильнику.

    Найкраще вживати рис відразу після його приготування або швидко охолодити його до -15,5 градусів за Цельсієм або нижче. У цьому випадку його можна буде з’їсти протягом декількох днів: зазвичай це чотири доби.

    Матеріали новинного характеру не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед прийняттям рішення проконсультуйтеся з фахівцем.

    Джерело: Verywell Health

    Поради лікарів, результати нових медичних досліджень, історії пацієнтів і теми профілактики хвороб. Усе про здоровий спосіб життя, медицину та самопочуття — читайте в розділі «Здоров’я».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    лікарі
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Масштабна атака занурила Київ у холод і темряву: третина міста без тепла та світла

    09:43

    У США оголосили про закриття головного офісу ФБР

    09:35

    Що має найгірший запах у світі: витримати дуже важко

    09:31

    Одна з країн ЄС масово депортує українців: кого відправляють додому

    09:24

    Через кого насправді Зеленський змінив костюм 

    09:20

    Очі північних оленів неймовірним чином змінюються взимку: що відбувається

    09:14

    Звичайний різдвяний подарунок може спричинити серйозні проблеми зі здоров’ям: про що йдеться

    09:10

    Українець після поповнення картки був змушений заплатити банку 30%, бо не зміг пояснити походження коштів

    08:45

    На фронті загинув командир РДК Денис Капустін

    08:32

    Росія атакувала Київ: сталась пожежа, є постраждалі. Фото

    08:06
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.