Шеф-кухар запевняє, що українка досить невибаглива в їжі, однак все одно має ті страви, які полюбляє їсти ледь не щодня
Перша леді України Олена Зеленська має певні смакові вподобання в їжі. Навіть є перші страви, які жінка готова їсти ледь не щодня.
Про це розповів шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко, пишуть Факти ICTV.
Що любить їсти Олена Зеленська
Шеф-кухар Євген Клопотенко разом у співпраці із першою леді проводив реформу шкільного харчування. Ба більше, за словами ресторатора, він постійно бачиться із Зеленською на різних заходах, а тому точно зміг вивчити, що українка полюбляє їсти.
Чоловік запевняє, що перша леді надає перевагу:
- лінивим вареникам;
- омлету у різних варіаціях.
“Коли вона побачила, що в цьому збірнику (збірнику рецептів для шкільного харчування – Ред.) є 20 омлетів, каже, я заберу собі додому, мені якраз на 20 днів. Вона їла салат з кус-кусом і кінзою, і така: О, вау. Їла паелью з нового шкільного меню”, – поділився Євген.
Шеф-кухар запевняє, що Олена Зеленська досить невибаглива в їжі та має гарний апетит.
“У неї немає такого, що це я їм, а це – не їм. У неї гарний апетит. У гарної людини має бути гарний апетит”, – додав він.
Що відомо про Олену Зеленську
Дівоче імʼя першої леді – Кияшко. Народилася вона 6 лютого 1978 року у Кривому Розі. В рідному місті вона з відзнакою закінчила будівельний факультет за спеціальністю “Архітектура”, однак жодного дня не працювала за фахом. А от з майбутнім президентом Олена познайомилась ще в школі. Однак відносини в них розпочалися задовго після цього.
Олена постійно була біля чоловіка та всіляко його підтримувала. Спочатку вона допомагала йому створювати мініатюри для КВК, а потім стала частиною штату сценаристів “Кварталу 95”. А вже наразі підтримує його у ролі президента.
Що встигла зробити Зеленська під час політичної карʼєри:
- реформа харчування в українських школах;
- приєднання України до міжнародної ініціативи G7 з гендерної рівності – “Партнерство Біарриц”;
- підписання Меморандуму про взаєморозуміння з ЮНІСЕФ;
- запровадження 11 аудіогідів українською мовою в музеях Азербайджану, Австрії, Італії, Латвії, Туреччини й Чорногорії, а також на двох автобусних маршрутах Литви;
- створення Ради безбар’єрності.
Хто такий Євген Клопотенко
Євген Клопотенко, відомий кухар і один із засновників ресторанів “Сто років тому вперед”, бістро “Інші” у Львові та стріт-фуду “Інші. Парк”, активно сприяє популяризації українських гастрономічних традицій. Зокрема, завдяки його зусиллям, український борщ був внесений до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Також з 1 вересня 2021 року всі дитячі садки та школи в Україні почали працювати за новими стандартами харчування, які були розроблені командою Cult Food під керівництвом Клопотенка.