Categories: Економіка

Стало відомо, для кого зміниться тариф на електроенергію з 1 лютого

У лютому і до кінця опалювального сезону в Україні не планують підвищувати комунальні тарифи. Втім, вже після квітня 2024 року ціни на електроенергію, газ і воду для споживачів можуть суттєво зрости.

До кінця опалювального сезону  (приблизно до середини квітня) в Україні не планують підвищувати комунальні тарифи для побутових споживачів. Зокрема, ціни на газ, опалювання та гарячу воду для громадян залишаться без змін.

За електроенергію у лютому 2024 року українці платитимуть й надалі 2,64 грн/кВт•год. Натомість, з 1 лютого зміняться ціни на електроенергію для малих непобутових споживачів. Для цих споживачів ціна на електроенергію змінюється щомісяця згідно з рішенням НКРЕКП.

Нагадаємо, що тариф побутовим споживачам підвищили з 1 червня 2023 року. За словами голови Комісії з регулювання ринку енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Костянтина Ущаповського, до завершення осінньо-зимового сезону не може бути й мови про підвищення тарифі

Ціна газу для побутових споживачів, які користуються послугами Нафтогазу, залишатиметься на рівні 7,96 грн/кубометр. Ціни на газ у решти постачальників варіюються від 7,7 грн за кубометр до 9,90 грн.

Також у лютому деякі споживачі почнуть платити за обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж в багатоквартирних будинках. Наприклад, у Київській області середній платіж за ТО газових мереж з квартири складе 320 грн. Проте в кожному будинку ця плата індивідуальна й залежить від кількості квартир і технічних особливостей мереж.

На думку голови НКРЕКП Костянтина Ущаповського, підвищення тарифу на світло в 2024 році має бути виваженим, максимум на 15%, орієнтовно до 3 гривень за кіловат-годину.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні запровадили вікові обмеження для водіїв: що треба знати

У Міністерстві внутрішніх справ України нагадали, які вікові обмеження діють для водіїв різного типу транспорту.

1 хв. ago

Як кольори впливають на психіку людини

Кольори мають значний вплив на емоційний стан і психіку людини, викликаючи різні відчуття і настрої.

14 хв. ago

В Україні змінили правила бронювання від мобілізації: деталі

Кабінет міністрів України вирішив змінити деякі аспекти порядку бронювання військовозобов’язаних співробітників під час воєнного стану – відтак…

23 хв. ago

Лаврова можуть зняти з посади

Росія не припиняє спроб зірвати проведення Глобального саміту світу, який заплановано на 15-16 червня у…

32 хв. ago

Поляки почнуть будувати траншеї та бункери на кордоні з РФ та Білоруссю

Міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш запропонував побудувати лінію оборонних бункерів, траншей та ровів уздовж кордону…

48 хв. ago

CNN: Росіяни найближчими тижнями почнуть масштабний наступ

У найближчі кілька тижнів Росія посилить наземні та повітряні атаки на Україну, використовуючи час, коли…

1 годину ago