В Україні змінили правила бронювання від мобілізації: деталі

Кабінет міністрів України вирішив змінити деякі аспекти порядку бронювання військовозобов’язаних співробітників під час воєнного стану – відтак списки зі співробітниками подаються на погодження до Міністерства оборони.

Про це йдеться у постанові на сайті Кабінету Міністрів України.

Відповідно до постанови № 520 від 08 травня 2024 р. Кабінет Міністрів України вирішив змінити деякі питання реалізації положень Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час.

Відтак “підприємства, установи і організації, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб військових формувань (крім Збройних Сил), утворених відповідно до законів України, подають список до центральних органів виконавчої влади, що здійснюють керівництво такими військовими формуваннями, і до СБУ, в інтересах яких вони здійснюють виробництво товарів, виконують роботи, надають послуги, або до Мінстратегпрому”.

Також доповнили пункт документа стосовно того, що підприємства, установи і організації, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг, необхідних для забезпечення потреб Збройних Сил, подають список військовозобов’язаних для бронювання до Міноборони.

Тобто списки з військовозобов’язаними співробітниками передадуться від Генерального штабу ЗСУ до Міноборони.

Також виклали один абзац у новій редакції. Відповідно до нього, “центральні органи виконавчої влади, що здійснюють керівництво утвореними відповідно до законів України військовими формуваннями (крім Міноборони), СБУ або Мінстратегпром проводять перевірку повноти заповнення списку, наявності наданого до нього обґрунтування, а також дотримання вимог щодо кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню, та у строк не більше ніж п’ять робочих днів з дня отримання списку подають його на погодження Міноборони”.

Бронювання військовозобов’язаних чоловіків й надалі здійснюватиметься за рішенням Мінекономіки.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Сукупність хвороб не враховується: юрист про оцінку ВЛК стану здоров’я чоловіків

Під час визначення придатності до служби військово-лікарська комісія бере до уваги найбільш гостре захворювання військовозобов’язаного.…

10 хв. ago

Робота мрії з видом на море: в Німеччині рідкісна вакансія побила рекорд серед кандидатів

В Німеччині оголосили конкурс на посаду наглядача маяка. На неї подалися 1100 осіб Про це пише німецьке…

19 хв. ago

“Знятий” і “виключений” з військового обліку: адвокат пояснив, чи є різниця

В Україні багато хто плутає або узагальнює поняття "знятий" та "виключений" з військового обліку. Однак між…

31 хв. ago

Просто та красиво: 7 наймодніших суконь на літо 2024

Літній гардероб повинен бути не тільки стильним, але й комфортним та практичним. Тому варто обирати…

40 хв. ago

Операція “бусик”: стало відомо, скільки коштує, щоб відпустили з автобуса ТЦК

Один із мешканців Одеси розповів про те, як мало не став жертвою "операції бусик" (коли…

51 хв. ago

Стало відомо, у яких містах Європи найкраще співвідношення ціни та якості у 2024 році

Звісно, вирушаючи на відпочинок, більшість туристів намагаються зробити все можливе, щоб заощадити. Однак це втрачає будь-який…

59 хв. ago