Categories: Новини

Лаврова можуть зняти з посади

Росія не припиняє спроб зірвати проведення Глобального саміту світу, який заплановано на 15-16 червня у Швейцарії. На саміті, окрім українського питання, ухвалюватимуться глобальні рішення для світового правопорядку, тому РФ намагається переконати більшу кількість країн проігнорувати захід.

Про це в ефірі телеканалу FREEДOM розповів політолог Ігор Рейтерович .

За його словами, керівництво РФ розуміє, що демократичні держави Глобального Півдня не піддаються на провокації змінити їхню думку щодо війни РФ проти України. Тому увага РФ спрямовано країни Африки, арабські країни, Китай тощо.

«З цими країнами росіяни працюють досить активно. І їхня логіка дуже примітивна — вони хочуть, щоб якнайменше країн взяли участь у саміті. Щоб потім був аргумент, що всі рішення, які ухвалювалися на заході, не підтримали половина світових країн. Тому й намагаються кількісно переломити ситуацію», — пояснив політолог.

Він додав, що сьогодні найбільше зацікавлені у проведенні Глобального саміту світу саме країни Європи.

Звісно, ​​основним питанням обговорення буде тема України. Але не слід забувати і про те, що на саміті обговорюватиметься майбутній світопорядок, який РФ, розпочавши війну проти України, порушила. Тому одним із питань, яке обговорять країни-учасниці саміту, є нові умови співіснування різних держав і націй у світі. Росія розуміє, що це питання якраз і вирішуватиметься без її участі. Тому й намагається всіляко зірвати саміт», – додав експерт.

За словами Рейтеровича, невдачі у переговорах із країнами Європи керівництво Кремля намагається перекласти на плечі міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова .

Тому до нового уряду Путіна його можуть і не запросити. Проте російський диктатор наразі не має гідних кандидатів для того, щоб замінити Лаврова.

«Чутки про відставку Сергія Лаврова ходили вже давно. Одна з причин, яка називалася, — небажання самого Лаврова брати участь у тому, що сьогодні відбувається на дипломатичному простіше в РФ. Крім того, господар Кремля сьогодні має певну незадоволеність роботою Лаврова, бо за час війни проти України Росія втрачає в дипломатичній сфері. Особливо провальною виявилася робота російського дипломатичного корпусу із країнами ЄС. Тому, ймовірно, Путін розглядає питання про відставку Лаврова. Проте проблема нинішнього путінського режиму в тому, що має надзвичайно коротку лаву запасних. Кандидатів на посаду Лаврова немає. Тому зважаючи на все, Лавров таки залишиться в новому уряді Путіна», — констатував Ігор Рейтерович.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Представники ТЦК можуть вручати повістки цілодобово, — постанова Кабміну

Уряд затвердив зміни до порядку вручення повісток. Їх тепер можуть виписувати цілодобово за місцем проживання,…

9 хв. ago

Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку

Метеоролог попереджає, що проведені розрахунки для кожного місяця та для сезону загалом вказують на прогнозовані…

17 хв. ago

Сукупність хвороб не враховується: юрист про оцінку ВЛК стану здоров’я чоловіків

Під час визначення придатності до служби військово-лікарська комісія бере до уваги найбільш гостре захворювання військовозобов’язаного.…

28 хв. ago

Робота мрії з видом на море: в Німеччині рідкісна вакансія побила рекорд серед кандидатів

В Німеччині оголосили конкурс на посаду наглядача маяка. На неї подалися 1100 осіб Про це пише німецьке…

37 хв. ago

“Знятий” і “виключений” з військового обліку: адвокат пояснив, чи є різниця

В Україні багато хто плутає або узагальнює поняття "знятий" та "виключений" з військового обліку. Однак між…

49 хв. ago

Просто та красиво: 7 наймодніших суконь на літо 2024

Літній гардероб повинен бути не тільки стильним, але й комфортним та практичним. Тому варто обирати…

58 хв. ago