Українцям показали, що відбувається з цінами на свинину та сало у грудні.
Як передає “Хвиля”, про це свідчать дані порталу Мінфін.
Зима в Україні – це не лише час холодів, а й період довгоочікуваних свят, сімейних зустрічей та традиційних застіль. Наближення Нового року та Різдва наповнює серця людей особливою теплотою та радістю, незважаючи на всі виклики, з якими країна стикається останнім часом. Для багатьох українців підготовка до свят – це цілий ритуал, який включає не лише прикрасу будинку та ялинки, а й ретельну підготовку святкового столу.
Один із невід’ємних атрибутів новорічного столу в українській традиції – це, безумовно, сало та м’ясні делікатеси. Тому покажемо ціни на них станом на 11 грудня, адже м’ясо та сало це такі продукти, які можна придбати заздалегідь та заморозити.
Зокрема, свиняча грудинка в середньому продається по 183,10 грн/кг, що дорожче, ніж минулого місяця – 177,27 грн/кг. Вартість нашийка підвищилася з 277,98 грн/кг до 281,95 грн/кг. Підчеревок продається по 179,00 грн/кг. Ребра стали дешевшими – 176,30 грн/кг. А от шанувальникам шашлику доведеться віддати 262,41 грн за кіло. Це при тому, що у листопаді він ще продавався за 262,41 грн/кг.
У свою чергу, цінник на сало в грудні підскочив з 232,79 грн/кг до 234,00 грн/кг. Найдорожче воно коштуватиме в Новус – 279,00 грн/кг, а ось у МегаМаркет можна віддати 189,00 грн/кг. Тим часом солоне сало подешевшало з 246,05 грн/кг до 242,80 грн/кг.