Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Різдво і Новий рік на порозі — відомий кулінар навчив, як правильно варити холодець
    • Харчові отруєння під час блекаутів: лікар назвала продукти, яким не місце в холодильнику
    • Коли українські біженці почнуть масово повертатися додому: прогноз НБУ
    • Золоті ресурси України — що відомо про головні родовища
    • “Шахтар” заробив найбільшу суму призових серед усіх учасників Ліги конференцій
    • Що їсти для здоров’я серця: фахівці назвали 14 продуктів
    • Металошукачі виявили стародавній скарб, який міг бути частиною ритуального вбивства
    • Одна з країн ЄС скасовує особливий статус для українських біженців: кого це торкнеться
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » Помідори знижують ризик розвитку кількох видів раку – дослідження

    Помідори знижують ризик розвитку кількох видів раку – дослідження

    Ковальчук СвітланаКовальчук Світлана10 Березня 2025, 21:541 Min Read Культура
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Вчені з Тегеранського медичного університету встановили, що пігмент під назвою лікопін у складі помідорів знижує загальний ризик розвитку онкологічних захворювань та ймовірність смерті від раку легенів. Про це йдеться в результатах дослідження опублікованих в Frontiers in Nutrition.

    Щоб оцінити терапевтичну ефективність лікопіну, вчені проаналізували 121 раніше опубліковане дослідження на відповідну тему. Вони виявили, що активне споживання цієї природної речовини було з істотним зниженням загального ризику розвитку раку.

    Учасники з найбільшою часткою лікопіну в раціоні були захищені від онкологічних захворювань. За даними метааналізу, кожне збільшення концентрації цього рослинного пігменту у крові на 10 мкг/дл знижувало загальний ризик раку на 5%.

    Особливо сильний зв’язок було виявлено між споживанням лікопіну та зниженням ризику раку простати. Крім того, дослідники виявили, що високі рівні лікопіну в крові корелювали з кращим виживанням при раку легень.

    Новини українського та світового мистецтва, кіно, музики, театру й літератури, інтерв’ю з митцями, фестивалі та культурні події — усе найцікавіше про духовне життя країни і світу читайте в розділі «Культура».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    вчені дослідження помидоры рак
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Різдво і Новий рік на порозі — відомий кулінар навчив, як правильно варити холодець

    14:40

    Харчові отруєння під час блекаутів: лікар назвала продукти, яким не місце в холодильнику

    13:54

    Коли українські біженці почнуть масово повертатися додому: прогноз НБУ

    13:52

    Золоті ресурси України — що відомо про головні родовища

    13:46

    “Шахтар” заробив найбільшу суму призових серед усіх учасників Ліги конференцій

    13:42

    Що їсти для здоров’я серця: фахівці назвали 14 продуктів

    13:39

    Металошукачі виявили стародавній скарб, який міг бути частиною ритуального вбивства

    13:32

    Одна з країн ЄС скасовує особливий статус для українських біженців: кого це торкнеться

    13:28

    Соціальні виплати вимагатимуть назад: кого змусять повернути гроші

    13:17

    Меган Маркл і принц Гаррі показали обох дітей на рідкісному фото

    13:08
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.