Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • Найдешевші кросовери для сім’ї: топ-10 SUV від експертів
    • Салат із куркою, крекерами та плавленим сиром: рецепт смачної страви
    • Нові дорожні знаки в Україні: у патрульній поліції зробили важливе роз’яснення
    • Іноземці можуть служити в ЗСУ за новими правилами: деталі змін
    • Всім ухилянтам приготуватися: яку інформацію передаватимуть до ТЦК
    • Нові податки для українців: уряд планує ввести податок на посилки вартістю до 150 євро
    • Обшуки у депутатки Скороход: НАБУ та САП повідомили їй про підозру
    • Путіністку Маргариту Симоньян включили до списку 25 найвпливовіших людей світу за версією Financial Times
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » В усьому винний борщ: в Японії Клопотенку відмовили у відкритті ресторану української кухні

    В усьому винний борщ: в Японії Клопотенку відмовили у відкритті ресторану української кухні

    Ольга СтепановаОльга Степанова27 Березня 2024, 13:001 Min Read Бізнес
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Ресторатор наголосив, що ситуація є “чудовим прикладом глибини російської пропаганди”, тож треба працювати над популяризацією української кухні в світі.

    В Японії відмовили шеф-кухарю та ресторатору Євгену Клопотенку у відкритті українського ресторану через борщ, оскільки вважають цю страву російською. Про це він написав у Instagram.

    Він повідомив, що вів перемовини про відкриття українського закладу в Японії, але ті йому відмовили.

    “Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: “поширена думка, що борщ — це російська страва”. Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами”, — написав Клопотенко.

    Ресторатор наголосив, що ситуація є “чудовим прикладом глибини російської пропаганди”.

    “Ні, ця ситуація не зменшує масштаб наших старань. Вона лише означає, що треба працювати ще завзятіше над популяризацією української думки та української кухні в світі. Завзятіше контрпропагувати. І як же добре, що завзяття українцям не бракує”, — підсумував шеф-кухар.

    Новини компаній, ринку та підприємництва, історії успіху і рішення, що впливають на бізнес-середовище України та світу — у розділі «Бізнес».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    борщ клопотенко ресторан українська кухня Японія
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    Найдешевші кросовери для сім’ї: топ-10 SUV від експертів

    21:16

    Салат із куркою, крекерами та плавленим сиром: рецепт смачної страви

    21:13

    Нові дорожні знаки в Україні: у патрульній поліції зробили важливе роз’яснення

    21:10

    Іноземці можуть служити в ЗСУ за новими правилами: деталі змін

    21:07

    Всім ухилянтам приготуватися: яку інформацію передаватимуть до ТЦК

    21:03

    Нові податки для українців: уряд планує ввести податок на посилки вартістю до 150 євро

    21:01

    Обшуки у депутатки Скороход: НАБУ та САП повідомили їй про підозру

    20:57

    Путіністку Маргариту Симоньян включили до списку 25 найвпливовіших людей світу за версією Financial Times

    20:54

    Святий Миколай прибув в Україну через пункт «Рава-Руська»

    20:42

    ЗМІ дізналися подробиці про сенсаційного “двійника” принца Гаррі

    20:39
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.