Close Menu
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) Instagram
    В тренді:
    • “Живемо гірше за папуасів”: Путіна на весь світ жорстко принизили на “прямій лінії”
    • Четверта платіжка за газ: хто з українців її отримає
    • Ціни на хліб можуть підскочити на 20%: як блекаут та обстріли вплинуть на вартість
    • Бодікамери та бусифікація: чи зменшились випадки силової мобілізації
    • Золото і срібло наближаються до рекордних максимумів: у Bloomberg розкрили причини
    • Прямо зараз проводяться обшуки в органах влади
    • Стало відомо, коли почнуться зимові канікули у школах Києва
    • Коли відключили світло й воду: ось п’ять речей, без яких зараз ніяк не обійтися
    • Українська
    • English
    Facebook X (Twitter) YouTube RSS
    Експерт
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Експерт
    Home » В усьому винний борщ: в Японії Клопотенку відмовили у відкритті ресторану української кухні

    В усьому винний борщ: в Японії Клопотенку відмовили у відкритті ресторану української кухні

    Ольга СтепановаОльга Степанова27 Березня 2024, 13:001 Min Read Бізнес
    Поділитись
    Facebook Twitter Telegram

    Ресторатор наголосив, що ситуація є “чудовим прикладом глибини російської пропаганди”, тож треба працювати над популяризацією української кухні в світі.

    В Японії відмовили шеф-кухарю та ресторатору Євгену Клопотенку у відкритті українського ресторану через борщ, оскільки вважають цю страву російською. Про це він написав у Instagram.

    Він повідомив, що вів перемовини про відкриття українського закладу в Японії, але ті йому відмовили.

    “Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: “поширена думка, що борщ — це російська страва”. Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами”, — написав Клопотенко.

    Ресторатор наголосив, що ситуація є “чудовим прикладом глибини російської пропаганди”.

    “Ні, ця ситуація не зменшує масштаб наших старань. Вона лише означає, що треба працювати ще завзятіше над популяризацією української думки та української кухні в світі. Завзятіше контрпропагувати. І як же добре, що завзяття українцям не бракує”, — підсумував шеф-кухар.

    Новини компаній, ринку та підприємництва, історії успіху і рішення, що впливають на бізнес-середовище України та світу — у розділі «Бізнес».

    Читайте ЕКСПЕРТ у Google News Підписатися
    борщ клопотенко ресторан українська кухня Японія
    She Womo
    Останні новини
    Сьогодні

    “Живемо гірше за папуасів”: Путіна на весь світ жорстко принизили на “прямій лінії”

    14:22

    Четверта платіжка за газ: хто з українців її отримає

    13:55

    Ціни на хліб можуть підскочити на 20%: як блекаут та обстріли вплинуть на вартість

    13:52

    Бодікамери та бусифікація: чи зменшились випадки силової мобілізації

    13:49

    Золото і срібло наближаються до рекордних максимумів: у Bloomberg розкрили причини

    13:47

    Прямо зараз проводяться обшуки в органах влади

    13:46

    Стало відомо, коли почнуться зимові канікули у школах Києва

    13:19

    Коли відключили світло й воду: ось п’ять речей, без яких зараз ніяк не обійтися

    13:17

    Готуємо на Різдво кутю з халвою за рецептом Лілії Цвіт

    13:15

    Уперше виявлено величезну чорну діру, що тікає з галактики

    13:09
    Load More
    Категорії новин
    • Всі новини
    • Україна
    • Політика
    • Економіка
    • Світ
    • Стиль життя
    • Авто
    • Технології
    • Суспільство
    • Здоров’я
    Інформація
    • Про проект
    • Автори
    • Редакційна політика і стандарти
    • Політика конфіденційності
    • Правила коментування
    • Контакти
    expert.in.ua © 2025 Всі права захищено.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.